12-09-13

Gebarentaal.

Gisteren 2de les. Verschiet ervan hoe snel we gaan in de les maar de leraar verzekert ons van het feit dat we altijd herhalen teneinde de gebaren een deel van onszelf te laten worden.

Vergelijk dit een beetje met de lessen steno indertijd. Ook dit was in het begin "chinees" maar ongelooflijk hoe vlug je die dingen oppikt en hoe lang die bijblijven. Nu meer dan 40 jaar later kan ik nog perfect de meeste woorden in steno schrijven, ben alleen de meeste afkortingen vergeten. Zo is dat ook met de gebarentaal, je hebt een alfabet maar er zijn een pak woorden die door één enkel gebaar worden voorgesteld. Die zijn moeilijker om te onthouden al zit er natuurlijk een zekere logica in. We hebben een klein klasje met gemotiveerde leerlingen die komen om bij te leren en elkaar te helpen. Valt reuze mee!! Word wel telkens geconfronteerd met het feit als je iets wil zeggen dat je nog ongelooflijk beperkt bent maar dat zal sowieso elke week verbeteren.

Zal één van de komende weken eens in de les vertellen over mijn blog en vragen of ik in de les mag een paar foto's nemen zodanig dat ik jullie ook kan betrekken bij dit deel van mijn nieuwe leven.

16:20 Gepost in Blog | Permalink | Commentaren (1)

Commentaren

Even diagonaal gelezen, Mimi... Boeiend !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 12-09-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.