22-09-13

België ten top!!

Stel je voor, je hebt 41 jaar gewerkt. Je wil en je kan op brugpensioen gaan. Nieuwe naam "werkloze met bedrijfstoeslag. Je vraagt niet meer dan wat je toekomt. Als je er nu nog geen recht op hebt, wanneer dan wel!!

 

Je bent niet lui dus heb je nog geen zin om je "job" als huisbewaarder op te geven. Waarom zou je,  op deze manier heb je nog contact met je medemens en voel je je zeker nog niet afgeschreven. Je verdient er sowieso geen schatten mee maar je bent gelukkig. Maar dat is buiten de waard gerekend van de RVA die vindt dat je op dit moment schatten en rijkdommen aan het verzamelen bent wat absoluut niet kan. Stel je voor 41 jaar werken en dan nog voordelen in natura krijgen dat is ongehoord.

 

Vorige vrijdag kreeg ik met gewone brief de mededeling dat ik uitgesloten werd van uitkeringen. Zonder meer, was vorige week op verhoor geweest en daar werd mij door de beambte van dienst die ik niks verwijt van het feit op de hoogte gebracht dat ik iets te veel verdiende . Ik moest een formulier ondertekenen waarop ik mij akkoord verklaarde met het feit dat ik het minieme gedeelte dat ik jaarlijks teveel verdiende zou terug betalen.

Tot zover geen probleem maar de directeur die niet aanwezig was op het verhoor besliste zomaar dat ik na 41 jaar (hard) werken geen enkele uitkering meer verdiende. Eens te meer een harde klap voor de werkende mens in dit (apen)land. Nogmaals een bewijs dat je in dit land beter op een zeker moment binnen komt zonder bewijs dat je hier ooit gewerkt hebt en/of ooit zult werken en toch beloond wordt met een minimum uitkering die sowieso hoger zal liggen dan degene die ik zou gekregen hebben mocht mijn dossier niet afgewezen zijn.

Wat mij echter het meeste heeft gekwetst is het feit dat er op diezelfde brief vermeld stond dat ik contact moest opnemen met mijn ziekteverzekering want dat ik niet meer in orde was met deze verzekering.  Is er iemand die zich kan voorstellen hoe je je voelt als je na 41  jaar gewerkt te hebben ineens geen enkel statuut meer hebt, je bent geen werkloze en ook geen werknemer , je hebt nergens geen recht meer op. Hallucinant!! dat is het juiste woord.

Sans Papier, quantité négligeable!!!

 

Read and weep en vooral verspreid deze boodschap.

 

Reageer massaal en stuur dit door naar uw vrienden en kennissen.

18:50 Gepost in Blog | Permalink | Commentaren (2)

Commentaren

Erg, Mimi, hééééél erg !
Ik maakte onlangs iets dergelijks mee, en 'mag' mijn eigendom verlaten na een dikke 40 jaar... Steekpenningen, lange armen...
Helaas..., die hebben 'wij' niet... !
Toch de moed niet verliezen... ! Doen wij ook niet... ! 't Is ontzettend moeilijk maar jij en ik, we moeten er door !
Lie(f)s.
Lies,
Bedankt voor je medeleven, was een klap maar zoals je zegt we moeten erdoor.
Heb gelukkig een heel hechte familie waar ik veel bij kwijt kan. Vind het heel erg te lezen dat jij ook zo'n klap te verwerken kreeg. Je kent mijn mailadres, neem eens contact op als je zin hebt dan kunnen we mss eens samen koffietje gaan drinken en onze "gal" spuwen.
Liefs van een vriendin van heel lang terug.
Knuffel
Mimi

Gepost door: Lies | 22-09-13

Reageren op dit commentaar

pfff, triest verhaal... niet te geloven !

Gepost door: stefaan en trees | 23-09-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.