25-09-13

Les op woensdagmorgen.

Het is al een routine geworden, de dinsdag de cursus openslaan en nakijken wat er vorige week bijgeleerd werd en weer tot de vaststelling komen dat zelfs gebaren die al een paar keer herhaald werden weeral diep verborgen in mijn "geheugen" (zeef) zitten. Maar wie nu vermoedt dat ik het niet zo leuk vind is eraan voor de moeite.

 

We hebben een heel gezellige groep, vandaag terug iemand nieuw bijgekomen die al van het eerste moment in ons "clubje" opgenomen werd. Er wordt hard gewerkt maar ook heel veel gelachen. Vandaag viel het mij op dat we met onze gebaren die toch nog zeer beperkt zijn in aantal al heel veel duidelijk kunnen maken. Er wordt zelfs al in gebarentaal af en toe een loopje met elkaar genomen maar alles in zeer gemoedelijke termen. We zijn vandaag ook te weten gekomen dat dove mensen niet zoveel moeite hebben om mensen duidelijk te omschrijven. Zij gaan zonder scrupules gewoon zeggen als iemand dik is, of grote neus heeft enz. terwijl wij eerder voor "volslank" en "breed geschouderd" gaan.

 

Het is telkens iets nieuws leren maar met voortdurende herhaling, herhaling en herhaling want het is door deze te blijven doen dat we deze gebaren uiteindelijk gaan moeten maken zonder erbij na te denken, spreken met onze handen op dezelfde manier als we nu met woorden spreken.

 

Hierna een sfeerbeeld van onze klas.

 

cursus vl.jpg

17:49 Gepost in cursus | Permalink | Commentaren (1)

22-09-13

Allemaal op post.

Vanmiddag was iedereen op post, kinderen en kleinkinderen want omimieke was jarig!!

 

Het stond deze keer allemaal in het teken van "la mamma" dus "la bella Italia"!!

 

Een glaasje Prosecco met bijhorigheden, gevolgd door "osso bucco a la milanese" om af te sluiten met een lekkere koffie met "Tiramisu" en de bijhorende "Grappa" of Sambucca".

 

Gisteren de ganse dag in de weer om het eten voor te bereiden om dan vandaag min of meer relaxed de eindmeet te halen. Iedereen tevreden en een leuke, aangename middag met enkel lachende en tevreden gezichten.

 

Hierna een sfeerbeeld van de gasten :

 

DSC_1063.JPGDSC_1064.JPGDSC_1066.JPGDSC_1072.JPGDSC_1070.JPGDSC_1067.JPGDSC_1071.JPG

19:11 Gepost in Blog | Permalink | Commentaren (1)

Puppy- training

Vanmorgen eerste keer met Lewis naar de puppy-training geweest. Wij waren er volledig klaar voor maar de andere pups ook.

 

Stel je voor, Lewis de Dwergschnauzer, geflankeerd door 2 Leonbergers, 1 Newfoundlander, 2 Labradors, 1 Bouvier en 2 nog niet-geïdentificeerde rassen die hoog torenden boven mijn kleine Lewis.

 

Maar hij heeft zich heel flink gedragen, het zitten, liggen, wel of niet aannemen van eten, hij deed zijn best, niet alles correct maar hij probeerde in elk geval wel te doen wat van hem gevraagd werd. Volgende keer nemen wij een fotograaf van dienst mee want én baasje spelen, én alles op de gevoelige plaat vastleggen wordt een probleem.

 

Oefenen thuis wordt nu de boodschap. Na de middag die nochtans een drukke namiddag werd heeft hij veel geslapen teneinde zijn indrukken van deze morgen op een positieve manier te verwerken.

 

Volgende keer beter en we gaan ze daar eens iets laten zien!!

19:00 Gepost in Lewis | Permalink | Commentaren (1)