01-10-13

Weekendje Hasselt.

Afgelopen weekend, vrijdag kort na de middag afgereisd naar Hasselt. Maanden terug gepland en naar uitgekeken. Waar we bij onze planning geen rekening mee gehouden hadden was Lewis. Hij kon jammer genoeg niet mee, dan maar de fokker/dierenarts aangesproken om te vragen of Lewis daar een weekendje kon verblijven. Gelukkig was dat geen enkel probleem en dus een zorg minder. Moest hem echter 's morgens om kwart voor negen reeds gaan afzetten wat niet makkelijk was, het afscheid viel echt zwaar. Nog maar zo kort bij ons en toch al een volwaardig lid van ons gezin. We wisten dat hij in goede handen was en zo kon hij ook nog eens zijn "familie" bezoeken.

 

We hadden ongelooflijk veel geluk dat de zon de ganse tijd van de partij was en zelfs nog aangenaam warm was. Hadden een B&B gekozen op goed geluk maar het was een perfecte locatie, slechts 4 kamers allen zeer mooi ingericht, fantastisch ontbijt en een perfecte gastvrouw. Voor de liefhebbers www.dekiezel.com

Op een boogscheut van de bushalte en zoals iedereen weet in Hasselt zijn de bussen graaaaaaaaaaatis. Vermits Hasselt de stad van de smaak is, hebben we het ons ten volle laten smaken zowel wat eten als drinken betreft, het jenevermuseum is ook een echte aanrader vooral de sfeer in het proeverslokaal. Shoppen kan je daar ook naar hartenlust doen voor elk wat wils zowel voor de grote als de kleinere portemonnee.

 

De tweede avond hadden we maanden vooraf gereserveerd bij Pepe Giacamazza, de welbekende Italiaanse TV-kok van de kookzender "Njam". Met een taxi naar Genk teneinde iedereen te laten voluit genieten. Perfecte gastvrouw bij binnenkomst, vriendelijke, innemende obers die elke vrouw doen smelten met hun Italiaanse zangerige complimentjes en vooral heerlijk eten gemaakt door Pepe zelf die je aan het werk kan zien in zijn open keuken. Geslaagde avond die ik heb moeten eindigen op blote voeten vermits ik onder tafel mijn ietwat knellende schoenen had uitgedaan maar nadien onder geen beding meer kon aantrekken, wat de opmerking aan één van andere gasten ontlokte van " kan Mevrouw haar Louboutins niet meer aan" waarop ik overtuigd knikte. Zo'n omgeving vraagt een zekere klasse....

www.labotte.com

 

's Zondags nog de antiekmarkt in Tongeren bezocht die ongelooflijk groot en vooral van een hoogstaande kwaliteit is, dus zeker geen rommelmarkt.

 

Na de middag met een zalig gevoel terug huiswaarts gereden, onze batterijen terug opgeladen.

 

blog hasselt.jpg

15:40 Gepost in Reizen | Permalink | Commentaren (1)

Commentaren

Ben blij dajeje geamuseerd hebt. Vooral op pepe restaurant maite op je schoenen. Hehe

Gepost door: david | 06-10-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.