14-10-13

Preselectie Canvascrack.

Vlak voor de middag richting Gent vertrokken, want om 11:30h preselectie Canvascrack. Totaal geen zenuwen omdat ik mijn kansen sowieso niet te groot inschatte. Juist op tijd aangekomen mocht ik eerst nog koffie of frisdrank nemen met bijhorend koekje, ook een plasje was aan de orde zijnde toch lichte stress. We waren maar met 10 kandidaten want om het half uur was er een nieuwe lichting. We werden binnengelaten in een soort theaterzaal waar we een zeteltje mochten uitkiezen mits 1 plaats overlatend wat geen probleem was rekeninghoudend met het feit dat we maar met 10 deelnemers waren.

 

De Mevrouw vooraan deelde ons mee dat we 40 vragen (meerkeuzevragen)dienden op te lossen in 20 minuten maar dat de lat heel hoog gelegd werd, niet de normale 24/40 was de maatstaf maar een pak hoger, hoeveel hoger wou ze niet kwijt. Nadien mochten we terug in de wachtzaal gaan zitten terwijl onze antwoorden werden verbeterd en wie aan hun normen voldeed mocht verdergaan voor een mondelinge proef. Zo gezegd, zo gedaan, naam en voornaam invullen op het titelblad en dan op haar teken het bundeltje openslaan. Heb me nog juist niet verslikt bij het zien van de vragen, dit was een  vragenreeks op "nerd-niveau". Heb eerst alles ingevuld wat ik zeker wist, daarna degene die ik door deductie ongeveer kon inschatten en dan begon het natte vingerwerk. Na de 20minuten mochten we ons lijstje afgeven en moesten we wachten terwijl de tweede lichting reeds naar binnen mocht.

Luttele momenten later kwam de bewuste dame ons melden dat we niet moesten ontgoocheld zijn want dat "de lat werkelijk reuzehoog lag" en niemand van onze reeks mocht verdergaan. Was zeker niet ontgoocheld maar vond het toch heimelijk wel grappig dat sommigen voor het binnengaan de indruk gaven dat dit een fluitje van een cent ging zijn en ook zij niet voldeden. Foei maar menselijk vrees ik.

Moest nadien nog een tijdje wachten op mijn chauffeur en raakte in gesprek met nog andere kandidaten waar ik weer iets uit geleerd heb. Ik kwam op de proppen met de mededeling dat ik tijdens de opnames van "2 tot de 6de macht" vernomen had dat de deelnemers aan de Canvascrack bijna allemaal uit het professionele quizcircuit komen zodat de gewone amateur-quizzer geen kans meer maakt. Waarop ik door de nerd van dienst erop gewezen werd dat de Canvascrack een quiz is en 2 tot de 6de macht slechts een spel. Voilà dat weten we dan ook weer!!

 

Voor de liefhebbers zondag 27/10 om 20.30h op Eén. Geniet ervan!!!

15:32 Gepost in Blog | Permalink | Commentaren (1)

Commentaren

Knap, Mimi, dat je toch probeerde !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 14-10-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.