19-10-13

Blues!!

Geen paniek, ik heb niet "the blues" maar ben gisteren, vrijdagavond naar optreden geweest in de stadsschouwburg in Brugge. Omschrijving : in één woord "FANTASTISCH"!!

Had kaarten gekocht omdat ik gezien had dat "Hideaway" op de affiche stond. Voor de mensen die deze groep niet kennen "'shame on you". Grapje natuurlijk maar het feit alleen al dat dit een brugse groep is, die bovendien het afgelopen jaar de titel mocht dragen van Beste bluesband van Belgïe, is al een teaser om eens online te checken waartoe deze mensen in staat zijn. Straks hierover verder maar eerst een korte beschouwing omtrent de groep die eerst aan bod kwam "Doghouse Sam and his magnatones". Kende deze band totaal niet maar was meer dan aangenaam verrast door de kwaliteit en de variatie in hun muziek. Slechts drie muzikanten on stage maar zeker niet de minste, een fantastische drummer die zijn job uitmuntend beheerste en met een paar solo-staaltjes onze muzikale harten veroverde, bijgestaan door een contrabassist die dit moeilijke instrument tot in de puntjes wist te bespelen, zat tijdens zijn solo op het puntje van mijn stoel om zeker niks te missen.

blues1.jpgblues3.jpg

De leadzanger Doghouse Sam heeft een veelzijdige stem maar is ook een gezegend gitarist die daarnaast ook feilloos de mondharmonica beheerst. Genieten was het minste wat je van deze voorstelling kon zeggen.

 

 

Na de pauze waren we klaar voor het hoogtepunt, Hideaway. Direct een heel verschil met de voorgaande band, alleen al het feit dat het hier om een bezetting van 6 man gaat. Gitaren, sax en toetsenist geven sowieso een totaal andere klankkleur aan dit tweede deel.

Klassiekers van de groten in de blueswereld in een eigen arrangement aangevuld met eigen klassiekers die door het aanwezige publiek niet voor het eerst gehoord worden, er zitten veel getrouwen in de zaal.!! Het wondermooie "When Rita leaves" met de heerlijke accordeonmuziek erbij, blijft voor mij het toppunt wetende dat er vele versies van dit nummer te vinden zijn op o.a. youtube maar deze versie met de wondermooie stem van de leadzanger er voor mij met kop en schouders bovenuit steekt.

Blues, te vaak ondergewaardeerd maar voor degenen die de moeite willen doen om ze te beluisteren wordt het vast en zeker een aangename ontdekking.

Mooie start van een weekend !!blues4.jpgblues5.jpg

15:29 Gepost in Muziek | Permalink | Commentaren (1)

Commentaren

zo te lezen was dat een heel fijn avond !

Gepost door: stefaan en trees | 20-10-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.