28-10-13

2 tot de 6de macht.

De zwijgplicht is eindelijk opgeheven. Heel tv-kijkend Vlaanderen heeft ons gisteren zien "schitteren".

 

Maanden hebben we moeten zwijgen, we mochten zelfs niet verklappen wie onze 6de macht was en geef toe, veel beter hadden we het niet kunnen treffen. Toen we op die bewuste zondag naar de opnames reden zei ik nog tegen Stefaan dat ik graag Maaike Cafmeyer als tegenspeelster zou hebben en mijn geluk kon niet op toen ik hoorde dat zij en Tom Waes ons zouden uitdagen.  Zoals verwacht bleek Maaike een gezellige, spontane flapuit te zijn die heel vaak de westvlaamse toer opging.  We hebben ons dan ook ontzettend geamuseerd, akkoord de pot winnen zou de kers op de taart geweest zijn maar we hebben het dan toch maar goed gedaan.  Als underdog vertrokken, de eerste puntjes kregen we niet cadeau, en hoe verder de quiz vorderde, hoe beter we in de running kwamen.  Dankzij de goeie voorbereiding in de studio's zelf was ik eigenlijk de rust zelve en had totaal geen schrik om het zo gevreesde "tijd inschatten" te spelen, mijn trucje met mijn vingers om de tijd effectief min of meer te kunnen plaatsen werkte redelijk goed al had ik nog een pak seconden over die ik gelukkig niet nodig had om ons in de halve finale te werken.  We hadden een pak minder geluk met onze onbekende Vlamingen want dat waren pas echte quizzers, minstens 1 keer per week gaan die het land in om her en der een quiz te spelen en ze staan dan ook hoog in de ranking van het profquizcircuit.

 

Het voornaamste is dat wij beiden er een zeer goed gevoel aan overhouden, we zijn daar ontzettend gesoigneerd geweest, ook onze supporters hebben een leuke avond gehad en we zijn weer een ervaring rijker.

 

Op naar de volgende quiz denk ik dan.

 

0000207320-IMG_3290 [640x480].JPG0000207320-IMG_3289 [640x480].JPG0000207320-IMG_3296 [640x480].JPG

15:00 Gepost in Ontspanning | Permalink | Commentaren (4)

22-10-13

Naam in gebarentaal.

Ook mijn cursus Vlaamse gebarentaal blijft heel interessant en zeker ook heel leuk en zelfs ontspannend al leren we enorm veel bij op korte tijd. We hebben echt een heel toffe groep en er wordt heel wat afgelachen. Met onze beperkte kennis kunnen we toch al aardig wat kleine conversaties maken, ze zijn niet altijd correct maar des te grappiger.

Vorige les hebben we dan onze naam in gebarentaal gekozen. Je naam is iets wat je zelf moet kiezen of die gekozen wordt door je vrienden, collega's, familie, noem maar op maar in dit geval door de collega-cursisten.

Meestal heeft het te maken met een uiterlijk kenmerk of een hobby, zo hebben we iemand in de les met een neuspiercing, een kuif, een stoppelbaard enz. voor mij werd gekozen voor de letter M tegen de lippen omdat ik altijd lippenstift gebruik.

Zo kunnen we nu snel elkaars naam zeggen zonder de ganse naam te moeten spellen.

11:39 Gepost in cursus | Permalink | Commentaren (0)

Vorderingen.

In de puppy-school heeft Lewis zondag wel zijn best gedaan.  Waar hij de vorige keer nog ernorm twijfelde om de hindernissen te nemen, sprong hij er nu als een "hinde" over.  Vier autobanden na elkaar waren blijkbaar een fluitje van een cent, hij huppelde van de ene in de andere band gevolgd door een ladder die op de grond lag waar hij heen en terug moest tussen de treden springen, ook hier had hij vleugels en zelfs een slalom tussen paaltjes met hoge draad was voor hem geen probleem. een zak gevuld met pet-flessen die enorm veel lawaai maakte was dan weer minder naar zijn zin maar voor dit onderdeel een dikke vette A.

Maar het gedeelte waar hij moet luisteren is heel wat minder, hij is enorm vlug afgeleid, speels tot en met, ik moet zijn naam tientallen keren roepen maar aan de andere kant hij is nog maar iets meer dan 3 maand, de meeste pups zijn dubbel zo oud en soms wil ik echt wel te veel.

Moet zorgen dat hij het leuk blijft vinden dus doorzetten en kleine beetjes per keer.

Donderdagavond 31 oktober is er Halloweenwandeling met de pups, als het hier te regelen valt en Zeno meegaat doen we misschien ook mee, eens kijken wat dat geeft.

11:32 Gepost in Lewis | Permalink | Commentaren (1)