08-11-13

Boekenbeurs 2013.

Gisteren donderdag 07/11 naar de boekenbeurs geweest in het gezelschap van schoondochter Maïté en de twee kindjes. Super leuke dag gehad. We hadden in eerste instantie geluk dat we via loopconnectie aan 2 vrijkaarten geraakt waren. Ten tweede konden we in de Vogelzanglaan gratis parkeren dat betekende al een winst van € 24,00 nog voor we gestart waren met boeken spotten.

Boekenbeurs bezoeken op een gewone weekdag wat een verademing, was vorig jaar met collega op 11/11 geweest en toen hadden we een uur in de file gestaan enkel en alleen om van de afrit van de autostrade naar de expo te rijden wat amper een kilometer in afstand is. Ook het rondlopen zelf op een weekdag is veel leuker, veel minder volk, enkel veel leerlingen middelbare school en misschien ook 3e graads lager die men probeert de liefde voor het boek bij te brengen. Er wordt echt veel moeite gedaan van de uitgeverijen uit om het de kinderen en jong volwassenen echt aantrekkelijk te maken om boeken te bekijken, te luisteren naar de vertelkunsten van de schrijvers enz. Medewerkers lopen er verkleed rond als figuren uit fantasy-wereld, avonturen-belevers enz.

De auteurs blijven onvermoeid handtekeningen uitdelen, al hadden we daarvoor iets minder geluk omdat we nogal vroeg aanwezig waren en de meesten pas in de late namiddag of vroege avond present zijn. De jeugdschrijvers waren dan weer wel present, zo ook Marc thysmans die mij altijd zal blijven herinneren aan Pasmans uit Flikken maar die naar het schijnt voor de iets oudere jeugd prachtige avonturenboeken uit zijn pen tovert.

Mijn lijstje van boeken die ik nog graag had binnengerijfd was aanzienlijk geslonken daar ik met de opendeurdagen van Standaard Boekhandel eind oktober jl. reeds een aantal kleppers had aangeschaft. Heb de laatste Aspe nog gekocht met de bedoeling die eventueel te laten signeren voor ventje lief maar Pieter Aspe kwam pas rond 15:30h signeren en met de kindjes die overigens voorbeeldig waren vond ik dat niet opportuun nog zo lang te wachten. Ook Bavo D'Hooghe, de laatste winnaar van de Hercule Poirotprijs verdween in mijn "Boekentas". Niet Bavo zelf maar zijn boek over Leopold III.

Wat ons ook opviel is dat er een enorme markt voor de kindjes bestaat, van 0 tot ....

Maïté die geweldig houdt van koken en vooral van experimenteren heeft Jaimie Oliver meegenomen en aangekomen bij de stand van Njam bleek dat als we 1 kookboek kochten we er een tweede gratis mochten bijnemen. Wat we ons geen twee keer lieten zeggen en we daar gekozen hebben voor Pepe  Giacammazza en Johan Segers.

Alle vier moe maar voldaan zijn we dan terug huiswaarts gekeerd, nog voor de de massa arriveerde vermits donderdag de boekenbeurs open was tot 22:00h.

18:23 Gepost in Boeken | Permalink | Commentaren (1)

Commentaren

wat een leuk tripje ! mochten jullie een vertelavond organiseren, dan komen we zeker langs om te luisteren !

Gepost door: stefaan en trees | 08-11-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.