16-11-13

De eekhoorns huilen op maandag.

Lezen neemt al mijn heel mijn leven een belangrijk deel van mijn vrije tijd in beslag. Als ik lees kan ik mij volledig verliezen in mijn lectuur. Er mag dan bij manier van spreken een bom naast mij ontploffen, heel veel kans dat ik het zelfs niet zal gemerkt hebben.

Een goed geschreven boek kan mij nog steeds heel erg bekoren, een e-book zal nooit iets voor mij zijn, ik wil een boek in mijn handen nemen, bladzijde per bladzijde omdraaien, het knisperen van het papier, de geur van een boek, gewoonweg fantastisch. Waar ik vroeger niet graag had dat je nadien kon zien dat er in gelezen was, vind ik het nu fijn om te kunnen zien dat dit boek door mijn handen gegaan is, er mag al eens een ezelsoortje aanzitten en de bladzijden mogen een beetje openstaan, het boek moet "geleefd" hebben.

Zo heb ik nu al een paar jaar de gewoonte om op het titelblad te schrijven wanneer ik het boek voor de 1e keer gelezen heb ( ja ik lees mijn boeken vaak opnieuw) en wat ik er op dat moment van vond.

Vind telkens nieuwe schrijvers die me interesseren, zowel qua schrijfstijl als qua inhoud of onderwerpen die ze aansnijden. Ben een fervente fictie-lezer, heel vaak thrillers maar eigenlijk kan heel veel mij bekoren ook mooie poëzie.

Had zo twee jaar terug Katherine Pancol ontdekt met haar boek "de gele ogen van de krokodillen" welke het eerste boek van een trilogie over Joséphine Cortès een hedendaagse parisienne, ging worden.

Het bleek een pageturner te zijn, heel vlot geschreven, niet zo alledaags van opbouw en ook niet van plot, een dikke turf zoals ik het graag heb om met de beentjes opgetrokken in de zetel je helemaal in te leven in het verhaal.

Ook het tweede boek las even vlot en beloofde voor het derde deel. Jammer genoeg zijn de verwachtingen voor mij toch niet ingelost. Het is in dezelfde stijl geschreven als de vorige maar eigenlijk achteraf gezien, totaal overbodig. Te veel uit gewijd over dingen die er eigenlijk niks toe doen en ook geen meerwaarde aan het verhaal bieden. De essentie had de helft van de pagina's kunnen innemen en veel interessanter kunnen zijn.

Zo gaat dat ook met boeken net als met films, concerten, toneel enz . Het ziet er allemaal mooi, prachtig, spannend  uit maar soms worden de verwachtingen niet ingelost.

Geen nood in mijn boekenkast staan nog veel ongelezen boeken te lonken.

 

trilogie.jpg

 

15:02 Gepost in Boeken | Permalink | Commentaren (1)

Commentaren

Ooit wil ik die wel lezen...

Gepost door: Flavie | 21-11-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.