28-11-13

De erfenis.

Dit boek trok mijn aandacht omdat de kaft enorm die van Jenna Blum "het familieprotret" benaderde. Toen zag ik dat er op die kaft een beoordeling van diezelfde Jenna Blum stond die mij nog meer nieuwsgierig maakte.

De erfenis is geschreven door Henriette Power een amerikaanse met griekse roots. Ze laat deze roman dan ook afspelen in het Griekenland van de 21e eeuw met voortdurende verwijzingen naar de de 2e W.O. Vlot te lezen, het verhaal met open einde op zich doet de lezer telkens hopen op de volgende bladzijde meer te weten te komen over "het geheim. Dan moet je vaststellen dat dit geheim nooit ten volle uitgeklaard wordt al weet je als lezer wel hoe vork in de steel zit doordat je het verhaal via verschillende kanalen kunt plaatsen. Mooi boek maar voor mij ook hier soms te veel zijsprongen die niks bijdragen tot de waarde van het boek.

Voor degenen die geen van beide boeken gelezen hebben zou ik zeker "Het familieportret" aanraden, zoveel menselijker, meeslepender en vooral het geeft je het gevoel midden in het verhaal te zitten wat voor mij één van de eigenschappen is van een goed geschreven boek.

de erfenis.jpgfamilieportret.jpg

10:10 Gepost in Boeken | Permalink | Commentaren (1)

Commentaren

Ik heb 'Het familie portret' gelezen... aangrijpend boek!
Bij gelegenheid zal ik 'De erfenis' ook eens lezen, de kaft spreekt mij heel erg aan :). Ik kan het niet laten, om boeken te lezen waarvan de kaften mij enorm aanspreken. Zo heb ik al voor verrassingen gestaan, zowel positief als negatief. Maar toch meestal positief (gelukkig maar!) :).

Gepost door: Flavie | 28-11-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.