10-12-13

De wereld vergeten.

9789028425408.jpg

Dit boek trok mijn aandacht omdat de schrijfster "Maria Duenas" Spaanse was. Ik had heel goeie herinneringen aan de boeken van Carlos Ruiz Zafon en vroeg mij af of deze ook zo verrassend en goed geschreven zou zijn. Kende haar eerste roman "Het geluid van de nacht" niet en kon dus onbevangen beginnen lezen.

Het verhaal gaat hem over een Spaanse academica die na een onverwachte breuk met haar man beslist een paar maand in Californië te werken om alles op een rijtje te zetten en dingen van op afstand beter te verwerken.

Op de kaft vermeld het boek "roman" dan heb ik altijd zoiets van een onnozel liefdesverhaaltje, een stationsromannetje. Niets is hier echter minder waar, het gaat hem wel om gevoelens en ook om warme personages maar er komt zoveel meer bijkijken.

Mijn oordeel leest als volgt : ongewoon verhaal, welomlijnde en karaktervolle personages. Het verhaal geeft zich niet direct bloot, sommige verhaallijnengaan een totaal andere weg op. Heden en verleden op een sublieme manier verweven. Een boek waar men de tijd voor moet nemen en ook partieel belangstelling moet hebben voor een stukje geschiedenis. onverwacht mooi!

Een echte aanrader.

19:18 Gepost in Boeken | Permalink | Commentaren (1)

Commentaren

Ik heb al veel zin om dit boek te lezen! Komt zeker op mijn verlanglijstje :)
De boeken van Carlos Ruiz Zafon... prachtige verhalen!

Gepost door: Flavie | 12-12-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.