20-12-13

Mooi verhaal.

Deze morgen gaan kerstshoppen. We zaten rond 10.30h gezellig kopje koffie te drinken aan het venster van etablissement vlakbij klein winkelcentrum. Toen we eerder die dag onze auto geparkeerd hadden en boven kwamen hadden we al een mooie St. Bernard vastgemaakt zien liggen in de inkomhal van het winkelcentrum. Maar toen we een poosje later naar buiten keken zagen we zoals gewoonlijk rond deze periode een flink aantal jongens en meisjes samentroepen aan een bank op diezelfde plek. Ze hadden hun examenresultaten opgehaald en waren nu de één al gelukkiger dan de ander honderd uit aan het praten en lachen. Toen bemerkten we ook diezelfde St. Bernard vastgemaakt aan die bank net buiten het winkelcentrum. Mijn veronderstelling was dat het de hond was van één van die jongeren en besteedde er verder geen aandacht meer aan. Hij werd in elk geval flink geknuffeld wat mijn vermoeden nog bevestigde.

Op een bepaald moment viel het ons op dat de jongeren steeds ongeruster begonnen te kijken naar de ingang van de winkels. De bende werd voortdurend kleiner tot er uiteindelijk nog een drietal jonge meisjes overbleef die druk gesticulerend rondkeken. Ik maakte de opmerking tegen mijn man dat die hond waarschijnlijk de meisjes niet toebehoorde en zij zich begonnen zorgen te maken over het beest die er voor de rest prima verzorgd uitzag.

Na een hele poos werd er beslist de uitbaatster van het etablissement erbij te roepen teneinde te beslissen wat ze zouden doen. Daar werd door de Mevrouw in kwestie direct beslist de ordediensten te verwittigen teniende het beest(je) op te vangen. En net op dat moment kwam de eigenaar op zijn dooie gemak zijn troeteldier verlossen.

Wie zegt dat de jeugd van tegenwoordig geen verantwoordelijkheid meer pakt moet ik hier toch terecht wijzen, vond het fantastisch van die meisjes ondanks dat hun vriendjes en vriendinnetjes reeds lang het plezier opgezocht hadden om het mooie gebaar te stellen en de lieverd niet in de steek te laten.

Dikke pluim voor de jeugd!!! doet mij weer geloven in de toekomst van de mensheid.

sint bernard.jpg

19:15 Gepost in Shopping | Permalink | Commentaren (2)

Commentaren

een mooi kerstverhaal...

Gepost door: stefaan en trees | 20-12-13

Reageren op dit commentaar

Mooi verhaal!

Gepost door: Flavie | 21-12-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.