12-01-14

Tarte tatin!!

tarte tatin met bloedworst.jpgTijdens laatste bezoek boekenbeurs kookboek gekocht van Johan Segers, de kok zonder pretentie, die vaak naar mijn normen nogal chaotisch werkt. Het zijn allemaal recepten met varkensvlees, ook orgaanvlees en niet de meest voor de hand liggende recepten. Zo werkt hij ook frequent met poten en oren en zo ook dit recept met bloedworst. In de wintermaanden vind ik dan ook een lekkere bloedworst niet te versmaden, zowel als aperitief, op de boterham of gebakken met appeltjes en gebakken aardappelen. Deze tarte tatin is dan ook een variatie op het laatste. Had echter probleem dat ik niet zo direct heb kunnen oplossen. Het was de bedoeling de appeltjes in bakvorm op het vuur te laten karamelliseren maar op inductie bleek dat nu niet direct zo eenvoudig. Heb nergens bakvorm gevonden die aan de eisen voldeed dat was ten eerste, maar ten tweede en niet minder belangrijk, heb verschillende bakvormen liggen en vond het dan eigenlijk niet kunnen om nog eens bakvorm die nogal prijzig zou zijn extra aan te schaffen. Had dan eigenlijk verwacht dat mijn appeltjes in de bakvorm ook zouden karamelliseren in de oven maar niks was minder waar, ze hebben gewoon de suiker opgenomen zonder een beetje aan te bakken, wat niet wegneemt dat de smaak van het geheel heel lekker is. Is eens iets anders om als aperitiefhapje te serveren want om daar een ganse punt van te eten is het eigenlijk nogal zwaar.

Aanrader voor mensen die bloedworst een lekkernij vinden.


17:59 Gepost in Eten | Permalink | Commentaren (3)

Commentaren

Eerst appeltjes karameliseren in de pan, Mimi, en dan weer de bakvorm in...
Ziet er wel héél lekker uit !
Lie(f)s.
@Hier zit momenteel gewone broodpudding in de oven... 't Ruikt lekker.

Gepost door: Lies | 12-01-14

Reageren op dit commentaar

Merci Lies, had ik niet aan gedacht. Volgende keer proberen...

Gepost door: Mieke | 12-01-14

;-)
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 14-01-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.