17-01-14

Een trooster.

Locatie :  Theaterzaal, Biekorf

Wat : monoloog met Daan Hugaert.

 

Wist niet waaraan ik me kon verwachten, kende Daan Hugaert enkel als "den Eddy" uit thuis , inspecteur Van Deun in Witse en als acteur bij het Vernieuwd Gent volkstoneel.

Monologen vind ik altijd iets hebben dat je in een gewoon toneelstuk niet vindt. Gaat de acteur het publiek boeien en blijven boeien. In het programmaboekje was ook slechts een summiere inhoud over het verhaal verschenen.

Vermits ik eigenlijk geen echte verwachtingen had, kon ik enkel maar positief verrast worden en hoe!!

Kleine intieme theaterzaal, een honderdtal liefhebbers of nieuwsgierigen zoals ikzelf.

Minimalistisch decor, 2 rijen jaren zestig formica keukenstoelen en 1 dito tafel in het midden, op één van de stoelen een man in een nogal raar kostuum met gekleurde streepjessokken die onder zijn te korte broek uitstaken en Kicker-achtige blauwe schoenen met rode veters. Vroeg mij af wie die oude man was die daar zo stilletjes op die stoel bleef zitten tot het licht uitging en ik toen pas besefte dat het hier onze acteur-verteller van de avond was.

Wie een vederlicht verhaal verwachtte was eraan voor de moeite, prachtig tragi-komische figuur die niet begrepen werd, die niet kon functioneren in een wereld waar alles op presteren gericht is maar die dat zelf totaal niet besefte. Zijn roeping was de mensen troosten in dit op alle mogelijke manieren.

Zal over de inhoud niks meer prijsgeven maar ik was geboeid van het allereerste woord tot de laatste zucht. Heb gelachen , geluisterd, begrepen maar was vooral geëmotioneerd op het einde. Daan Hugaert heeft zich hier letterlijk en figuurlijk blootgegeven. Zie er niet velen dit doen. Moeilijke materie zo mooi gebracht.

collage een trooster.jpg

19:47 Gepost in Ontspanning | Permalink | Commentaren (1)

Commentaren

Een van mijn favoriete acteurs!

Gepost door: Flavie | 20-01-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.