27-01-14

Wat een hond lijden kan : deel 2.

Lewis gaat nog steeds naar de hondenschool op zondagmorgen maar gisteren is hij voor de eerste keer naar de grote school geweest. Gedaan met de kleuterklas vanaf nu is het werken geblazen.

Hoe angstig hij soms uit de hoek kan komen als we samen gaan wandelen en hij een andere viervoeter ontdekt, zo rustig is hij dan altijd als we naar de training gaan. Hij laat zich weinig of niet intimideren door de andere honden. En vermits hij pas overgegaan is naar een hogere klas zijn alle honden een paar maanden ouder dan hijzelf. De basisbevelen daar blijft hij het moeilijk mee hebben, hij gehoorzaamt de ene keer al beter dan de andere, vooral door zijn jachthondeninstinct snuffelt hij liever in het rond dan dat hij gaat zitten of liggen. Spelletjes spelen en klimmen en klauteren daarentegen daar kan hij niet genoeg van krijgen. Zo moest hij gisteren ook op het einde van de les spelen met de andere honden maar omdat het zijn eerste keer was moesten alle honden eventjes buiten wachten en mocht Lewis spelen met Pero een husky die hij al een tijdje kent van in de puppyklas. Lewis zette zich schrap, de vier poten wijdbeens uit elkaar met een air van "durft een keer dicht te komen" maar Pero trok zich daar niks van aan en kwam telkens een beetje dichter in de privézone van Lewis. Na een tijdje begonnen ze echt rond te crossen en samen te spelen, een heel leuk moment voor hem maar ook voor mij.

Volgende week de grote uitdaging, het spel met zijn allen, ben benieuwd hoe hij zich dan zal gedragen.

13:18 Gepost in Lewis | Permalink | Commentaren (2)

Commentaren

Dag oma Mieke ,
Ik vind het een leuk berichtje . En ik vind het ook spannend dat spel met zijn allen . Laat je het dan horen hoe het was ? En ik weet wat ik wil voor mijn verjaardag . Geeft het niet dat het gewoon een beetje zakgeld is ?

Groetjes Zeno !

Gepost door: zeno | 27-01-14

Reageren op dit commentaar

Maar wat zie ik hier ? Zet Zeno zijn 'verlanglijstje' gewoon als reactie op je blogje ? Zeno toch...

Gepost door: trees | 28-01-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.