05-02-14

Le franc belge

 

Pictures1.jpg

Gisteren optreden Daan in Stadsschouwburg. Samen met vriendin naar concert wegens ons beider mannen niet Daan-minded. Shame on them!!

Afgeladen volle schouwburg tot in het "kiekenkot" 4e balkon voor de mensen van buiten Brugge. Onze verwachtingen lagen zeer hoog, ondanks de soms mindere commentaren bij zijn live optredens. We hadden reeds gezien dat het concert anderhalf uur zou duren zonder pauze, dus wisten we daar al waar we aan toe waren.

Sober decor, groot scherm achter de muzikanten, klein podium achteraan voor het scherm. Stipt lichten uit, doek open en het opkomen van de muzikanten direct gevolgd door Daan. Zoals steeds flamboyante verschijning met bordeauxrood kostuum, wit hemd, blinkende schoenen en onontbeerlijke zonnebril.

Er werd muziek van de nieuwe CD afgewisseld met oudere nummers, wat totaal geen negatief gegeven was. Waar de nieuwe nummers nog niet direct als bekend overkwamen werden ze perfect geïntegreerd tussen de meer bekend in het oor klinkende composities. Het werd een rollercoaster van beklijvende muziek en woord van La crise over Wifebeater, Victory, het sublieme Everglades tot in zijn tweede bis-gedeelte met een tribute aan Lee Marvins "I was born under a wandering star"

Het valt telkens op hoe zijn klankkleur verandert als hij in het frans of het engels zingt. Zijn hese stem maakt de woorden nog intenser. Het is tevens ongelooflijk hoe hij ook steeds weer in elk nummer een diversiteit aan instrumenten steekt zodat een nummer nooit ofte nummer saai kan klinken. Refreinen zijn ook niet altijd een must en maken het lied vaak een geheel zoals een gedicht ook een verhaal vertelt zo zingt Daan gedichten met inhoud.

Zijn muzikanten zijn ook van een zeer hoog gehalte, schitterende pianist, trompettist, gitarist en cello, maar waar men niet genoeg kan naar kijken is naar Isolde Lasoen, de duizendpoot die ontelbare instrumenten bespeelt. Dit gaat van xylofoon over tubular bells, trompet, tamboerijn en haar ongeëvenaard drumspel. Waar ze dan ook nog gezegend is met een prachtige stem die ook meestal als begeleidingsinstrument gebruikt wordt, maar zeker ook als lead-zang niet moet onderdoen.

We hebben kunnen genieten van een Daan op zijn best, de zanger, performer, muzikant, drama-"queen" of in dit geval "king" en ongeëvenaarde muzikant. Het concert heeft uiteindelijk bijna 2 uur geduurd zodat we met een meer dan voldaan gevoel huiswaarts keerden.

Stefaan en David, jammer voor jullie, maar mama was erbij!!!

14:38 Gepost in Muziek | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.