18-02-14

Lewis op zondagmorgen

Als het geen pijpenstelen regent dan gaan Lewis en ik op zondagmorgen trouw naar de hondentraining. Het is een aanrader voor baasjes die niet zoveel ervaring hebben met honden opvoeden. Kinderen opvoeden is niet altijd evident maar geloof me honden opvoeden is vaak ook een hele opgave. Consequent zijn is de boodschap want van zodra je eventjes afwijkt van de normale bevelen en hij de kans schoon ziet om baasje een hak te zetten zal hij het zeker niet laten. 4 Maanden heeft het geduurd eer hij zijn eten liet staan tot hij het bevel krijgt om te eten. In het begin moest ik hem echt vasthouden en toen stond hij met zijn vier poten te duwen en te spartelen om toch maar zo vlug mogelijk bij dat bakje te komen. Door consequent mijn hand op te steken en te zeggen wachten heeft hij dan toch na die tijd begrepen dat hij pas mag beginnen als hij het woord "eet" hoort en zo gaat het met alles, sommige bevelen heeft hij direct onder de knie, andere duren langer. Maar hij leert elke dag bij. Ondertussen schrikt hij tijdens het wandelen niet meer zo vlug als er onverwacht iemand zijn pad kruist al heeft hij het wel nog altijd moeilijk om ander honden te kruisen. Maar het is ongelooflijk om te zien hoe hij tijdens de training de andere viervoeters hoe groot of klein ze ook zijn kalm voorbij loopt. Sedert hij in de A-klas zit mogen ze nu telkens de laatste vijf à tien minuten zonder leiband met elkaar spelen. Lewis laat het allemaal maar gebeuren, waar de meeste elkaar achterna zitten en over elkaar springen en buitelen, bekijkt hij het allemaal in stilte. Meestal komt hij dan ook vlak bij mij staan precies een kleuter op de speelplaats die de steun van mama of de juffrouw zoekt. Zaterdag 12 april mag hij de socialisatie-test afleggen, een test die alle honden eens ze 9 maand zijn mogen afleggen en als ze geslaagd zijn krijgen ze medaille en diploma. Lewis is net 9 maand en 1 dag en ik heb hem ingeschreven. Ben benieuwd hoe hij het er zal vanaf brengen. De ene zondag is de andere niet en de ene keer is hij al gehoorzamer of alerter dan de ander keer dus maar hopen dat hij goeie dag heeft.

Zondag ll. zijn Zeno en Onah met de mama mee geweest naar de les, vandaar dat ik nu eindelijk toch een paar foto's heb van Lewis en zijn mede-cursisten.

Lewis training.jpg

21:19 Gepost in Lewis | Permalink | Commentaren (3)

Commentaren

Toch nog bijna 2 maanden, Mimi, het lukt 'm wel !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 18-02-14

Reageren op dit commentaar

Leuk te lezen hoe je bezig bent met Lewis.
Het ziet er mij zo een lieveke uit :)

Gepost door: Flavie | 19-02-14

Reageren op dit commentaar

Hier zie, onze lieveling aan het werk ! En weet je, hij verloor zijn supporters aan de zijlijn niet eens uit het oog ! Zo trouw is Lewis aan de voor hem bekenden !

Gepost door: stefaan en trees | 20-02-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.