25-02-14

Voorjaarsbloemen (2)

Een tweetal weken terug plaatste ik hier een paar foto's van de ontluikende krokussen. Ondertussen staan ze reeds te glunderen. Het uitzonderlijk zachte weer zet ze aan om te groeien en te bloeien.

boeverbos krokussen.jpg

boeverbos krokussen.jpg

Mooi om te zien hoe goed ze zich voelen in groep maar ook "the loners" zijn de moeite waard en ook zij staan daar fier met de kopjes omhoog om opgemerkt te worden.

Boeverbos krokus 2.jpg

Daar waar de krokussen bijna uitgebloeid zijn, staan de paaslelies te trappelen en te duwen om hun plaats in te nemen. Dit is pas genieten van de mooie natuur.

Boeverbos paaslelies.jpg

19:34 Gepost in natuur | Permalink | Commentaren (2)

24-02-14

Schaduw van de koning.

Bavo Dhooge, de auteur van bovenvermelde roman was vorig jaar de laureaat van de Hercule Poirotprijs. Prijs voor de beste thriller van het jaar. Kende deze schrijver nog niet en toch is hij een "veelschrijver". Is een jonge veertiger die al tientallen werken op zijn naam heeft staan

.Heb bewust gekozen voor een ander boek omdat de inhoud ervan mij aansprak. Een onderwerp dat zelfs zovele jaren na datum nog een taboe rond zich hangen heeft. Het is natuurlijk voornamelijk fictie opgehangen aan een kapstok van geschiedkundige waarheden.

"Tijdperk in onze geschiedenis die zo veel mogelijk doodgezwegen wordt/werd. Leopold III ten tijde van wereldoorlog 2. Zijn Duitse bewaker/verbindingsofficier vertelt zijn kant van het verhaal te beginnen met het "huisarrest" van de koning en de gevolgen voor beide partijen tot ver na het einde van de oorlog. Geromantiseerd maar berustend op ware feiten. Boeiend geschreven en zeker geen verhaal van 13 in een dozijn. Aanrader voor fervente lezers.

Heeft me zeker niet teleurgesteld en doet me goesting krijgen om de auteur nog meer te lezen.

Schaduw%20van%20de%20koning.jpg

16:37 Gepost in Boeken | Permalink | Commentaren (0)

18-02-14

Lewis op zondagmorgen

Als het geen pijpenstelen regent dan gaan Lewis en ik op zondagmorgen trouw naar de hondentraining. Het is een aanrader voor baasjes die niet zoveel ervaring hebben met honden opvoeden. Kinderen opvoeden is niet altijd evident maar geloof me honden opvoeden is vaak ook een hele opgave. Consequent zijn is de boodschap want van zodra je eventjes afwijkt van de normale bevelen en hij de kans schoon ziet om baasje een hak te zetten zal hij het zeker niet laten. 4 Maanden heeft het geduurd eer hij zijn eten liet staan tot hij het bevel krijgt om te eten. In het begin moest ik hem echt vasthouden en toen stond hij met zijn vier poten te duwen en te spartelen om toch maar zo vlug mogelijk bij dat bakje te komen. Door consequent mijn hand op te steken en te zeggen wachten heeft hij dan toch na die tijd begrepen dat hij pas mag beginnen als hij het woord "eet" hoort en zo gaat het met alles, sommige bevelen heeft hij direct onder de knie, andere duren langer. Maar hij leert elke dag bij. Ondertussen schrikt hij tijdens het wandelen niet meer zo vlug als er onverwacht iemand zijn pad kruist al heeft hij het wel nog altijd moeilijk om ander honden te kruisen. Maar het is ongelooflijk om te zien hoe hij tijdens de training de andere viervoeters hoe groot of klein ze ook zijn kalm voorbij loopt. Sedert hij in de A-klas zit mogen ze nu telkens de laatste vijf à tien minuten zonder leiband met elkaar spelen. Lewis laat het allemaal maar gebeuren, waar de meeste elkaar achterna zitten en over elkaar springen en buitelen, bekijkt hij het allemaal in stilte. Meestal komt hij dan ook vlak bij mij staan precies een kleuter op de speelplaats die de steun van mama of de juffrouw zoekt. Zaterdag 12 april mag hij de socialisatie-test afleggen, een test die alle honden eens ze 9 maand zijn mogen afleggen en als ze geslaagd zijn krijgen ze medaille en diploma. Lewis is net 9 maand en 1 dag en ik heb hem ingeschreven. Ben benieuwd hoe hij het er zal vanaf brengen. De ene zondag is de andere niet en de ene keer is hij al gehoorzamer of alerter dan de ander keer dus maar hopen dat hij goeie dag heeft.

Zondag ll. zijn Zeno en Onah met de mama mee geweest naar de les, vandaar dat ik nu eindelijk toch een paar foto's heb van Lewis en zijn mede-cursisten.

Lewis training.jpg

21:19 Gepost in Lewis | Permalink | Commentaren (3)