26-03-14

Zang aan het Stedelijk Conservatorium te Brugge.

Gisteren onverwachts naar een klasvoorstelling zang geweest in de orgelzaal van het Stedelijk Conservatorium.

Vriendin volgt daar het eerste jaar zang en om haar te steunen, en eerlijk gezegd ook uit nieuwsgierigheid, ben ik gaan kijken en vooral luisteren.

Het ging hier om leerlingen van één en dezelfde docente zang die meer of minder ervaring hebben, het is te zeggen zowel mensen die pas begonnen zijn als degenen die al enkele jaren les volgen.

Het begon met een samenzang van alle cursisten, enkel begeleid op piano. Nadien kwamen de eerstejaars aan de beurt die elk afzonderlijk een liedje ten gehore brachten. Ik moet zeggen, mijn hoed af voor de durf, ik zou het vast en zeker besterven daar vooraan maar ik moet ook vermelden dat mijn zangkwaliteiten alles behalve zijn. Deze zangers brachten allemaal een verschillend lied, veelal in het Duits, maar ook Italiaans en Engels was te horen. Nadien volgden de meer ervaren leerlingen, dat was duidelijk te merken aan de lengte van de nummers en de moeilijkheidsgraad.

Er werd een enorme variatie naar voor gebracht gaande van opera, over wiegelied, traditionals en zelfs musical. De oude Meesters kwamen vanzelfsprekend aan de beurt maar ook de hedendaagse componisten zoals een Dirk Brossé werd  ons aangeboden.

Mooie avond die zeker een vervolg krijgt op een volgende voorstelling.

119153.jpg

 

17:39 Gepost in Ontspanning | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.