28-03-14

En uit de bergen kwam de echo.

Khaled Hosseini, getalenteerd schrijver, brengt Afghanistan heel aanschouwelijk in onze leefwereld. Want meestal stellen we ons enkel de oorlogen en strijders voor maar zien we zelden of nooit de burgers achter het gruwelijke geweld. Er wordt ook geleefd en gewoond, leven geschonken, getrouwd en ga maar door, alles wat voor ons zo doodnormaal is beleven zij ook maar vaak in heel schrijnende omstandigheden.

Nu ook weer met Afghanistan op de achtergrond, een gedwongen "verkoop" van een kind, een dochtertje wegens grote armoede aan een kinderloos echtpaar. De gevolgen voor het meisje en haar oudere broer, broer en zus die onafscheidelijk waren. Hun gescheiden levens, totaal verschillend   en hun al dan niet "te laat" weerzien.

Heel mooi geschreven zonder melo te worden, dat is de kunst van Hosseini, gevoelens op een dermate manier te laten bovendrijven dat ze soms als gevoelloos lijken maar het allesbehalve zijn.

echo.jpg

 

16:50 Gepost in Boeken | Permalink | Commentaren (2)

Commentaren

Een schitterend boek!
Heb je al, 'Duizend schitterende zonnen' gelezen?
Een echte aanrader!

Gepost door: Flavie | 30-03-14

Reageren op dit commentaar

@ Flavie.
Heb De vliegeraar gelezen en ook dat boek heeft me erg gepakt. Heb tijdje terug de verfilming hiervan gezien en die viel me eerlijk gezegd fel tegen.

Gepost door: Mieke | 30-03-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.