30-03-14

Voetbal : een feest

Na een weekend rust wegens bekerfinale, dit weekend weer in volle vaart erin vliegen. Nu de punten gedeeld zijn, zien ze het weer volledig zitten, de afstand met Standard werd op die wijze gehalveerd en ze gaan er weer voor.

2 à 3 uur voor het begin van de match begint het aan-en afrijden van de "supporters" . Ze hebben hun abonnement en ook hun plaatsje voor de auto is verzekerd of toch niet. Strubbelingen zijn zelden uit de lucht en het begin van de play-offs zijn vooral het startsein voor nog een laatste duwtje naar die zo begeerde titel die geloof het of niet binnen handbereik ligt.

Wat doet dit met supporters ? Als ze alleen zijn een lichte euforie, met twee een geanimeerd gesprek, vanaf drie en meer wordt het een gekte van jewelste en ja hoor met veel geroep en getier, veel drank, veel wildplassen en absoluut ongemanierd.

Ons mooie plekje wordt telkens voor een paar uur herschapen in een pretpark voor voetbalgekke en ongedisciplineerde mannen en jawel ook vrouwen.

voetbal en overlast.jpg

 

13:53 Gepost in Blog | Permalink | Commentaren (1)

28-03-14

En uit de bergen kwam de echo.

Khaled Hosseini, getalenteerd schrijver, brengt Afghanistan heel aanschouwelijk in onze leefwereld. Want meestal stellen we ons enkel de oorlogen en strijders voor maar zien we zelden of nooit de burgers achter het gruwelijke geweld. Er wordt ook geleefd en gewoond, leven geschonken, getrouwd en ga maar door, alles wat voor ons zo doodnormaal is beleven zij ook maar vaak in heel schrijnende omstandigheden.

Nu ook weer met Afghanistan op de achtergrond, een gedwongen "verkoop" van een kind, een dochtertje wegens grote armoede aan een kinderloos echtpaar. De gevolgen voor het meisje en haar oudere broer, broer en zus die onafscheidelijk waren. Hun gescheiden levens, totaal verschillend   en hun al dan niet "te laat" weerzien.

Heel mooi geschreven zonder melo te worden, dat is de kunst van Hosseini, gevoelens op een dermate manier te laten bovendrijven dat ze soms als gevoelloos lijken maar het allesbehalve zijn.

echo.jpg

 

16:50 Gepost in Boeken | Permalink | Commentaren (2)

26-03-14

Zang aan het Stedelijk Conservatorium te Brugge.

Gisteren onverwachts naar een klasvoorstelling zang geweest in de orgelzaal van het Stedelijk Conservatorium.

Vriendin volgt daar het eerste jaar zang en om haar te steunen, en eerlijk gezegd ook uit nieuwsgierigheid, ben ik gaan kijken en vooral luisteren.

Het ging hier om leerlingen van één en dezelfde docente zang die meer of minder ervaring hebben, het is te zeggen zowel mensen die pas begonnen zijn als degenen die al enkele jaren les volgen.

Het begon met een samenzang van alle cursisten, enkel begeleid op piano. Nadien kwamen de eerstejaars aan de beurt die elk afzonderlijk een liedje ten gehore brachten. Ik moet zeggen, mijn hoed af voor de durf, ik zou het vast en zeker besterven daar vooraan maar ik moet ook vermelden dat mijn zangkwaliteiten alles behalve zijn. Deze zangers brachten allemaal een verschillend lied, veelal in het Duits, maar ook Italiaans en Engels was te horen. Nadien volgden de meer ervaren leerlingen, dat was duidelijk te merken aan de lengte van de nummers en de moeilijkheidsgraad.

Er werd een enorme variatie naar voor gebracht gaande van opera, over wiegelied, traditionals en zelfs musical. De oude Meesters kwamen vanzelfsprekend aan de beurt maar ook de hedendaagse componisten zoals een Dirk Brossé werd  ons aangeboden.

Mooie avond die zeker een vervolg krijgt op een volgende voorstelling.

119153.jpg

 

17:39 Gepost in Ontspanning | Permalink | Commentaren (0)