14-04-14

Socialisatietest.

Zaterdag 12/04/14 de langverwachte dag. D-day voor Lewis. De lang aangekondigde datum van de socialisatietesten op de hondenschool. Alle honden meer dan 9 maand mochten deelnemen. Lewis was net 9 maand en 1 dag en we hebben ook onze kans gewaagd.

We waren al weken aan het trainen, ja we "ook baasje moest ten volle meewerken". Gelukkig waren zijn "puberteitsproblemen" ten dele opgelost want anders zou ik het zeker niet zien zitten hebben, wat Lewis ervan dacht is een andere vraag.

Zaterdagmorgen waren we beiden fris en monter, er was ons op de training gezegd dat we moesten proberen "zen" te zijn want dat we anders onze zenuwen en eventuele frustratie via de leiband aan de hond doorgaven. Gemakkelijker gezegd dan gedaan maar toch redelijk rustig voor we echter doorgingen moest baasje nog verschillende sanitaire stops maken teneinde de zenuwen onder controle te krijgen. We waren ruim op tijd vertrokken zodat we eerst nog een serieuze wandeling vooraf konden maken teneinde Lewis wat rustiger te maken. Gelukkig besefte het beestje niet wat hij daar kwam doen, in zijn gedachtegang was dit waarschijnlijk een training zoals zoveel andere. Dat daar nu opeens een paar vreemde keurmeesters op het terrein stonden was voor hem bijzaak. We waren gelukkig ingepland op de middag zodat we niet te lang moesten wachten.

Elk onderdeel heeft hij perfect afgewerkt en hij kreeg dan ook een attest en een medaille en voor het baasje een fles wijn.

Het hoeft niet gezegd te worden dat we allemaal heel fier waren op de prestaties van de Lewis en we gaan zeker verder met trainen zodat hij later nog kan andere attesten of brevetten behalen.

Lewis socialisatie.jpg

13:59 Gepost in Lewis | Permalink | Commentaren (3)

Commentaren

Chapeau ! Ook voor jou, Mimi !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 14-04-14

Reageren op dit commentaar

Gefeliciteerd met deze prestatie ! Goed gedaan !

Gepost door: stefaan en trees | 14-04-14

Reageren op dit commentaar

Proficiat!! :)

Gepost door: Flavie | 19-04-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.