24-04-14

Gidsen in Brugge.

Met de cursus "Vlaamse gebarentaal" is het blijkbaar een traditie om op het einde van het eerste jaar een gidsbeurt in Brugge te verzorgen. Dit bij wijze van afsluiter en om te bewijzen dat we toch al een summiere kennis hebben van de gebaren. Het was dus voor ons een "examen" en blijkbaar zijn we allemaal geslaagd.

Vooraleer we aan het echte werk begonnen zijn we gestart met een heerlijk ontbijt in "Matin-Midi". We werden daar heel hartelijk ontvangen en er werd ons dan ook een copieus ontbijt geserveerd.

ontbijt.jpg

ontbijt2.jpg

Nadat we de innerlijke mens versterkt hadden maakten we ons klaar om onze meer "serieuze" taak op te pakken. Er werd van ons elk afzonderlijk verwacht dat we een stukje Brugge zouden laten zien aan onze mede-cursisten en daarover ook een aantal weetjes konden vertellen in gebarentaal.

Onze weg begon op 't Zand , het concertgebouw, de godshuizen in de Boeveriestraat; over het Huidenvettersplein naar de Vismarkt, de Hoogstraat, een historisch verhaal op de markt via de Eiermarkt naar een frituur met volgens Karel de beste hamburgers.

We voelden ons elk op zijn beurt een beetje echte gids met onze aandachtige toehoorders af en toe aangevuld met "echte toeristen".

We zijn bijna klaar om ons tweede jaar aan te vangen. We mogen natuurlijk onze leerkracht Geert niet vergeten die  met engelengeduld telkens opnieuw onze fouten of foutjes rechttrekt.

We zijn echt in een toffe bende terechtgekomen waar we elke week met veel plezier naar toekomen en spelenderwijs bijleren.

gidsen1.jpg

gidsen2.jpg

gidsen3.jpg

 

21:03 Gepost in cursus | Permalink | Commentaren (5)

Commentaren

Beste Mieke,
zoals altijd super geschreven, aandacht voor iedereen en alles. Ik geniet nog na van deze dag. Ik heb ook veel bijgeleerd. Ook even melden dat de aardbeien plantjes reeds bestonden bij de Grieken.
Fijne werkdag,
liefs,
Lieve

Gepost door: lieve | 25-04-14

Reageren op dit commentaar

Zo simpel zal 't wel niet zijn, Mimi ! Alle respect voor de hele 'klas' !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 25-04-14

Reageren op dit commentaar

Leuk, dat je ons laat meelezen hoe de examens verliepen, en fijn dat we het ook kunnen zien aan de hand van foto's. Welk woordje ben jij aan het uitbeelden ?

Gepost door: trees | 25-04-14

Reageren op dit commentaar

Het was het woordje "leer of leder" want het ging hem om het huidevettersplein en dus automatisch ook leerlooiers.

Gepost door: mieke | 25-04-14

Lover ik ben zeer fier op jou en nu op met de ganse bende naar het tweede jaar. Veel moed aan de leraar.

Gepost door: jacky | 25-04-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.