17-05-14

17 mei : Internationale dag tegen homofobie en transfobie.

Een hele mond vol maar toch een dag om eventjes stil te staan bij het verschijnsel homohaat.

We zijn het er waarschijnlijk allen over eens dat dit sociaal onaanvaardbaar is maar toch doet het zich nog internationaal dagelijks voor.

Op deze dag wapperen er duizenden regenboogvlaggen, het internationale symbool bij uitstek van de holebi-en transgender gemeenschap.

 

regenboogvlaggen.jpg

De datum 17 mei werd zo gekozen omdat er op die dag in het jaar 1990 door de Wereldgezondheidsorganisatie beslist werd homoseksualiteit officieel te schrappen van de internationaal gehanteerde lijst van ziekten. Tot die dag stond homoseksualiteit op die lijst als psychische aandoening. Onvoorstelbaar!!

Daar de Provincie de holebi-transgender beweging op een geweldige manier steunt werden de medewerkers in de bloemetjes gezet. Bloemetjes die hun kopjes bewegen op zonne-energie, de voortdurende beweging symboliseert het feit dat er ondanks de verkregen rechten nog iedere dag verder gewerkt wordt aan maatschappelijke gelijkheid.

regenboogbloemen.jpg

16:32 Gepost in Blog | Permalink | Commentaren (1)

Commentaren

Zaterdag richting Gent en daar stonden ze ook met een grote regenboog. Je kon zelf ook je duimpje zetten op de regenboog met verf... heb dit gedaan, leuk dat ik mijn steentje kon bijdragen :)

Gepost door: Flavie | 19-05-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.