10-06-14

Vreugde en verdriet in zwanenland.

Zoals reeds een paar weken terug gepubliceerd, de gelukkige zwanenfamilie met haar kroost, die nu groeit en bloeit

DSC_2875 (2).JPG

 

Een eindje verderop zat er een tweede "mom to be" rustig op haar nestje te broeden maar telkens ik ging lopen keek ik ongerust toe of er nog niks kwam piepen. Eind vorige week zag ik dan ook dat er nog slechts twee eieren in haar nestje lagen maar vond het wel verontrustend dat de mama nergens te zien was en ook geen kleine pluizewolletjes in de nabijheid. Was er ergens toch een beetje gerust in ze zouden wel met mama en papa gaan zwemmen zijn of hun eerste wandelingetje gaan maken.

Toen ik er gisteren voorbij kwam lagen de resterende eitjes nog steeds in het nest dat voor de rest helemaal verlaten was. Weet niet wat er juist gebeurd is maar vermoed dat ofwel de kleintjes het niet gehaald hebben ofwel dat ze misschien niet bevrucht waren of wat kan er nog meer misgaan in de natuur. Ik had zo uitgekeken naar de geboorte van die kleintjes, zo vaak met mijn fototoestel in de aanslag het nest in de gaten gehouden en nu voelde ik diep vanbinnen een beetje verdriet en vooral veel medelijden met mama zwaan die zo trouw de eitjes had warm gehouden en met papa zwaan die altijd in de buurt was om zijn toekomstige kroost te beschermen.

DSC_2877 (2).JPG

16:07 Gepost in natuur | Permalink | Commentaren (3)

Commentaren

ja, ik begrijp het
je begint een "link" te voelen hé , als je ze zo elke dag ziet
je leeft eigenlijk een beetje mee met die zwaantjes
wel triest
:-(

Gepost door: dini | 10-06-14

Reageren op dit commentaar

jammer...

Gepost door: Trees | 10-06-14

Reageren op dit commentaar

Oh ja.. dat zou ik ook hebben hoor. Vorig jaar was één van de zwanenkuikens hier waarschijnlijk te zwak of zo.. hij zonderde zich af van de rest en liep op een gegeven moment zó de weg op. Heb ik samen met Axel 'm nog terug'gejaagd'.. naar de grasberm. Maar later hadden de zwanen toch een jong minder.. zó triestig vond ik dat! (ook al zal 'de natuur' wel weten wat het beste is hè)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 10-06-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.