14-06-14

Oeist!!

Oeist west-vlaams om te vragen" hoe gaat het met je ?".

En dan niet zomaar die vraag stellen omdat het zo hoort maar omdat je echt wil weten hoe je gesprekspartner zich echt voelt. Het antwoord is meestal ook "goed" zelfs als het verre van goed is. Maar willen we laten in ons hart kijken, en zelfs als we dat al willen, wordt er aan de andere kant effectief geluisterd?

Een campagne van de dienst Welzijn van de provincie West-Vlaanderen teneinde het aantal suïcide-gevallen drastisch te doen dalen.

Het is niet makkelijk om je ziel bloot te leggen en zeker niet voor iedereen, er moet vertrouwen zijn en vertrouwen wordt zo vaak beschaamd.

Maar laat dit nu maar de druppel op de gloeiende plaat zijn en liefst zoveel mogelijk druppels.

button.jpg

www.oeist.be

20:52 Gepost in Blog | Permalink | Commentaren (2)

Commentaren

Heel mooi, Mimi, om dàt op je blog in de kijker te zetten !
En... oe ist ?
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 14-06-14

Reageren op dit commentaar

Ik dacht eerst dat het 'oei' in de overtreffende trap was! :-) Maar ik spreek dan ook geen West-Vlaams.. behalve dan 'tis ol gin aoren snien!' en 'kwitswonders!' hahahaha!
Met sms wordt er vaak 'hoestie?' geschreven.. dacht ik ook eerst van dat het over 'hoesten' ging hehe. Maar ik vraag wel altijd geïnteresseerd aan iemand hoe het gaat.. niet zomaar. En als het aan míj gevraagd wordt door iemand van wie ik weet dat ze er écht in geïnteresseerd zijn, zeg ik ook niet zomaar 'goed'.
Goed dat deze campagne er is, maar het is eigenlijk erg dat zulke acties überhaupt nodig zijn hè.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 15-06-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.