15-06-14

Bloemen, jaarlijks terugkerend ritueel.

Zoals elk jaar , altijd in de maand mei, worden de  bloembakken voorzien van nieuwe, frisse voorjaarsbloeiers, die dan eigenlijk ook de zomer meemaken en zoals vorig jaar, zelfs de winter overleefden.

Dit jaar echter heb ik te lang gewacht, de omheining die moest vernieuwd worden en geplaatst had mij de zin in bloeiende bakken eventjes doen afnemen. Toen ik dus een paar dagen terug dan toch bij de bloemenwinkel langsging om mijn keuze te maken was het eerste wat ze mij zei : "Onthoud dat nu voor eens en voor altijd, bloemen plant je in mei". Was voor mijn geen nieuws wat dat was exact wat ze mij ettelijke jaren terug al eens gezegd had. En gelijk heeft ze natuurlijk want inderdaad die plantjes zijn al veel te veel geworteld en de bloemen zijn al buitensporig aan het bloeien maar dat heeft me er toch niet van weerhouden om ze dan toch zei het met enige vertraging te planten. Heb enkel mijn keuze iets moeten wijzigen, de mooie donker violette surfina's die ik voor ogen had waren echt niet meer aan te zien en die heb ik dan maar vervangen door verbena's die eigenlijk ook al redelijk uitgegroeid zijn maar geen nood, ze redden het wel. Ook de mooie bacopa's wou ze me eigenlijk eerst niet verkopen maar ik heb ze dan toch meegekregen, vind het altijd zo mooi als ze van de balkon afhangen.

bloemen planten1.jpg

 

bloemen planten2.jpg

Ook Lewis vond het planten een amusante bezigheid, toch in elk geval om van dicht te volgen en zijn gefundeerde mening hieromtrent duidelijk te maken. 

 

DSC_2897.JPG

 

17:35 Gepost in Blog, natuur | Permalink | Commentaren (4)

Commentaren

De leukste foto is een stukje uit de eerste, Mimi, onder links ! Tof !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 15-06-14

Reageren op dit commentaar

Jullie tuintje fleurt meteen nog wat op...

Gepost door: Trees | 15-06-14

Reageren op dit commentaar

De geraniums en fuchsia's van vorig jaar zijn weer helemaal in bloei gekomen hier.. die heb ik gewoon in de bloembakken kunnen laten zitten! De lavendel ook!
Mooie fleurige tuin heb je! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 15-06-14

Reageren op dit commentaar

Zo'n leuke foto met Lewis en de bloementjes :)

Gepost door: Flavie | 17-06-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.