29-06-14

Présence.

Dit is een kunstwerk welke sinds 2006 het park van het Boeverbos siert. De kunstenaar Yves Velter woont en werkt in Oostende. Van in zijn jeugd is hij gefascineerd geweest door alles waar hij niet direct de vinger kon opleggen. Dat kon wetenschap zijn maar evengoed de menselijke psyche.

Het werk Présence intrigeert mij van de allereerste keer dat ik het zag. Als je vooraan keek zag je een lichaam die op het eerste zicht 2D is. Maar als je aan de zijkant kijkt heeft het ook daar diepte. Het geeft mij een gevoel van wat zit er verscholen in en/of achter dit rode lichaam.

Volgens de kunstenaar is het een beeld zonder huid dat dwars door zich heen laat kijken en voelen, een ongrijpbare voorstelling van een mens. Deze etherische verbeelding wordt op zijn beurt versterkt door aan het beeld de illusie van zweven  te geven binnen de ruimte waarin het opgespannen is. (clusters rode bolletjes die staan voor de gevoelens en angsten van de mens, als een hologram)

Voor mij als leek heeft het iets mysterieus, die présence betekent voor mij ook dat je je voor iedereen presenteert op dezelfde manier maar je gesprekspartner geeft daar een totaal eigen karakter aan.

présence3.jpg

 

18:30 Gepost in cultuur | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.