02-07-14

Barbier Tom.

Mijn ventje kreeg voor zijn kerst laatstleden onder andere een bon voor een "full service scheerbeurt" bij een echte barbier.

Was eerlijk gezegd nogal nieuwsgierig omdat we dat hier niet zo vaak meer zien. Tot mijn verbazing was het nog een "jonge" kerel (had barbier geassocieerd met een oude man) die een compacte maar heel stijlvolle zaak heeft. De nostalgie verwelkomt je als je binnen komt. 2 Oude stoelen, een bar want ja je kan er ook iets bestellen om te drinken en een heleboel borstels, messen, scheerzeep. Maar wat mij vooral frappeerde waren de geuren, ik waande mij eventjes terug in het begin van de jaren 60 toen ik met mijn papa naar de kapper/barbier mee mocht en daar rustig op mijn stoel in een hoekje gezeten al die mysterieuze bewegingen kon gadeslaan. De mannen die onder elkaar een boompje opzetten over sport en/of politiek en het wetten van zijn mes op een lederen riem. Nostalgie ten top en allemaal opgewekt door het ruiken van geuren die reeds lang diep verstopt een plaatsje in mijn herinneringen hadden gekregen.

Na een half uur was mijn wederhelft een glad geschoren knappe verschijning die ongelooflijk lekker rook. Niet mis te verstaan, hij ruikt anders ook heel goed maar nu was dit eventjes "a walk in memory lane."

DSC_3045.JPG

DSC_3047.JPG

DSC_3049.JPG

DSC_3051.JPG

DSC_3054.JPG

DSC_3057.JPG

DSC_3058.JPG

19:04 Gepost in Blog, Ontspanning | Permalink | Commentaren (6)

Commentaren

Zie je mijn glimlach, Mimi... ?!
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 02-07-14

Reageren op dit commentaar

De prijs zal er ook naar zijn denk ik dan, zal me maar bij mijn gilet houden ;-)

Gepost door: roysfoto | 02-07-14

Reageren op dit commentaar

Wat fijn dat je al die foto's mocht nemen ! Een en al verwennerij, zo te zien !

Gepost door: stefaan en trees | 02-07-14

Reageren op dit commentaar

inderdaad ! dat je al die foto's mocht nemen !
lijkt me ( als man hé .... ) heerlijk om ne keer zo "gesoigneerd" te worden .... is dat in het Brugse ? ik wist niet dat dat nog bestond "alhier" :-)

Gepost door: dini | 03-07-14

Reageren op dit commentaar

Is in Eeklo op de Markt. Echt super.

Gepost door: Mieke | 03-07-14

Amai! Wat een verwennerij :)

Gepost door: Flavie | 04-07-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.