15-07-14

WK-voetbal en de helden van weleer.

Het is weer voorbij , het wereldkampioenschap voetbal. De hype kan weer uitdoven zoals een kaars in het avondlicht.

Ze gaan weer een tijdje uit de schijnwerpers de vaak overroepen en overbewierookte "helden" van het grasveld. Waar hebben ze het verdiend om de vaak buiten proporties hoge lonen mee naar huis te nemen. Laat ons niet vergeten, ze doen hun werk net zoals zovelen die dagelijks naar het fabriek, de school, de kantoren gaan.

Neen ze zijn vaak niet de schuldigen, de raden van bestuur, de eigenaars, co-eigenaars van de clubs, zij willen allemaal de beste zijn en gaan van plein tot plein, van club tot club de jongens gaan wegkapen met mooie beloften en vooruitzichten.

Waar is de tijd dat die jongens(mannen) gingen werken voor de kost, en na het werk drie à vier keer per week gingen trainen om de zondag te gaan spelen voor de eer en tot groot jolijt van hun supporters.

Nadien kwamen de semi-profs en ook hier moesten ze nog vaak hun uren op het werk  doen en daarna voor een aanvulling op hun loon gaan trainen en spelen op zondag. Ook toen nog was het mooi en leuk en sportief en zonder veel achterbaks gedoe.

Maar toen kwamen de mannen met het grote geld en werden ze van verre en van heinde gelokt, ze werden op een voetstuk geplaatst als waren ze helden of zelfs heiligen zo erg dat ze het zelf gingen geloven. Ze konden zich veel permitteren, drank, drugs, wags en nog werden ze opgehemeld.

Jammer, waar zijn de helden van weleer ? Of is dit gewoon nostalgie en was vroeger niet zoveel beter ? Ik heb er mijn mening over en ik vermoed iedereen met gezond verstand.

Begrijp me niet verkeerd, ook ik heb respect voor de "Kompanys" en de "Van Buytens" van vandaag maar jammer genoeg zijn ze in de minderheid.

 

voetbal1.jpg

voetbal2.jpg

 

18:12 Gepost in Sport | Permalink | Commentaren (3)

Commentaren

Je wordt er zelfs lyrisch bij, Mimi...
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 15-07-14

Reageren op dit commentaar

Sommige dingen zijn niet meer terug te draaien.. hoe belachelijk we het ook vinden. Andere dingen gelukkig wel.. zoals al die doping bij het wielrennen.. ik hóóp tenminste dat dát nu toch wel goed in de gaten gehouden wordt.
Groetjess!

Gepost door: mizzD | 15-07-14

Reageren op dit commentaar

Het lijkt erop dat het met de doping in het wielrennen echt wel de goeie kant opgaat mizzD, gelukkig maar.

Gepost door: Mieke | 16-07-14

De commentaren zijn gesloten.