03-08-14

Appeloogst van dit seizoen.

De oogst van mijn mini-appelboom valt dit jaar wel erg magertjes uit. Wel geteld vijf appels. Anders heb ik er tussen de acht en tien. Ik maak daar altijd een klein kommetje appelmoes van. Kan dan echt genieten van mijn eigen kweek maar nu zal het net als het boompje in mini zijn.

Veel van dit resultaat werd beïnvloed door onze Lewis. Toen er bloesems en nadien kleine appeltjes begonnen te groeien vond hij het nogal leuk om daar met zijn pootje naar toe te slaan met als gevolg de oogst gehalveerd.

Pup zijnde heeft hij vorig jaar ook op eigen houtje mijn hortensia " gesnoeid " zodat alle botjes verdwenen zijn en hij dit jaar bloemloos door het leven moet. Laat ons hopen dat dit puppystreken waren en ik toch volgend jaar terug zal kunnen genieten van mijn mooie bloemen.

appelboom.jpg

17:56 Gepost in natuur | Permalink | Commentaren (4)

Commentaren

Toch vééééél respect voor je boom, Mimi !
'k Tuinier ook in mini..., hahaaa... 10 tomaten, 20 uien, potjes vol aardbeien (die deden het goed dit jaar), de blauwbessen gunden me ook elke dag een handjevol, en echt waar een klein mandje patatjes... Alles in potten ! Héérlijk, toch ?!
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 03-08-14

Reageren op dit commentaar

foei Lewis !
:-)

Gepost door: dini | 04-08-14

Reageren op dit commentaar

Hihi.. zal toch wel?.. dat dat puppystreken waren?
Axel heeft het nooit gedaan.. die was van het kuilen graven in de tuin. Maar dat iets wat ik 'm nooit af heb kunnen leren.. 'de tuin' was gewoon 'graven' voor hem.. dus hij mocht nooit alleen in de tuin! haha!
En hij wist het héél goed dat dat stout was.. want als ie per ongeluk tóch de kans had gekregen het te doen, rende ie erna alvast hard naar binnen.. hij wist wel dat het vrouwtje het 'm anders toe zou roepen.. 'stoute hond!.. naar binnen jij!! jij mag voorlopig niet meer in de tuin!' hehe.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 04-08-14

Reageren op dit commentaar

Mmm het zien er lekkere appeltjes uit!
Leuk boompje :)
Lewis toch!

Gepost door: Flavie | 05-08-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.