04-08-14

Plaatselijke bibiliotheek.

Onze plaatselijke bib werd te klein bevonden en krijgt een volledig nieuw "aanhangsel". Deze zou in de zomer klaar zijn maar ik vermoed dat het nog wel een tijdje zal duren.

Het ziet er wel mooi uit, al vraag ik me af hoe het zal geïntegreerd worden in het bestaande gebouw want het is een gans andere bouwstijl. Metalen, roestuitziende cassetten die als legoblokken op elkaar gezet worden. Maar het heeft iets....wat ....weet ik niet. Het geeft me een aangenaam gevoel, warm en rustgevend, totaal niet druk. Voor wat het ook waard is, het draagt mijn goedkeuring weg.Schamen

Hieronder zie je eerst de computertekening van het afgewerkte gebouw en daarna zoals het er nu voorstaat. Het beantwoordt in elk geval aan het oorspronkelijke idee.

bib2.jpg

bib.jpg

18:02 Gepost in Boeken | Permalink | Commentaren (4)

Commentaren

Wel een hele verandering, Mimi !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 04-08-14

Reageren op dit commentaar

Het kán mooi zijn.. 't hangt ervan af of het na een tijdje er niet uitziet als een verroeste zeecontainer. :-) Maar met dat grote blokmotief kan het roestige effect inderdaad best wel mooi worden ja.
Hier werd de bieb niet te klein, maar gewoon wegbezuinigd.. er wordt nog maar heel weinig gelezen denk ik. Er is een nieuw filiaal, maar dat is voor alle oudere mensen die hier in de wijk wonen (en dat zijn er nogal wat) veel verder weg. En dát zijn toch vaak de mensen die nog wél lezen hè!
Groetjess!

Gepost door: mizzD | 04-08-14

Reageren op dit commentaar

Speciaal! Mag ook eens :)

Gepost door: Flavie | 05-08-14

Reageren op dit commentaar

inderdaad
het is niet mooi.
het zal super wennen worden, zoals met het concertgebouw , denk ik ....

Gepost door: dini | 05-08-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.