07-08-14

Melanie De Biasio.

Gisterenavond concert gepland in het kader van "Moods" in openlucht in Gruthuuse. Jammer genoeg waren de weergoden niet met ons en moest het concert in de stadsschouwburg doorgaan. Spijtig want zo'n openluchtconcert heeft wel iets.

Melanie De Biasio is geboren in Charleroi uit een Italiaanse vader en een Belgische moeder. Ze brengt jazz in de ruimste zin van het woord.

Op scene krijg je een heel frêle vrouw te zien die in elk van haar nummers enorm opgaat. Ze heeft een zeer mooie krachtige stem heel geschikt om dit soort muziek te brengen en ze gebruikt haar stem niet enkel om te zingen maar ook om andere geluiden voort te brengen, blazen, fluisteren, hijgen enz. Ze heeft een heel eigen mimiek en ze heeft veel moeite met stilstaan vandaar dat ze voortdurend in beweging is soms in de maat van de muziek, een soort tik-steun afwisselend van voet maar soms spastische bewegingen die niet echt conform de muziek zijn maar totaal niet storend omdat ze ervaren worden als deel uitmakend van een stukje toneel. Soms kruipt ze zelfs over het podium en haar italiaanse bloed wordt door haar handbewegingen benadrukt. Elk nummer heeft waarschijnlijk zijn verhaal en je ziet dat ze zich telkens volledig inleeft.

Haar muzikanten zijn stuk voor stuk zeer professioneel maar zijn er als begeleiding en stelen zeker de show niet.

Vond ik het mooi ? De meer klassieke , old-school jazzy klinkende nummers vond ik subliem. De meer experimentele jazz, daar had ik het moeilijker mee. Ben zeker blij het gezien en vooral gehoord te hebben maar zou nu niet direct morgen CD aanschaffen. Wat ik ook een beetje storend vond is het feit dat ze ondanks dat ze een fantastische stem heeft ik haar teksten bijna niet verstond. Kan aan mij liggen. Het daverende applaus tot slot zal wel veel zeggen zeker, ik ben tenslotte geen echte jazz kenner.

mel.jpg

18:00 Gepost in cultuur, Muziek | Permalink | Commentaren (3)

Commentaren

Ben meer een MAfestival-liefhebber, Mimi...
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 07-08-14

Reageren op dit commentaar

Helaas ken ik haar niet. Leuk dat je daar bent geweest.
Leuke foto's heb je haar gemaakt.
Fijne weekend gewenst.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 08-08-14

Reageren op dit commentaar

Om de teksten te verstaan zul je dan misschien wél die cd's aan moeten schaffen? :-) het liefst dan nog die met de teksten uitgeschreven in het boekje erbij! :-))) Ik versta zelden de teksten.. maar tijdens zo'n live concert al helemaal niet.. dan zijn er teveel bijgeluiden voor mijn ene goede oortje. Dus die concerten zijn er voor de sfeer, en om goed te kunnen luisteren koop je dan voor thuis een cd of dvd.. da's míjn aanpak! :-)
Groetjess!

Gepost door: mizzD | 08-08-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.