18-08-14

Apporteren.

Lewis zit nu al een paar maanden in de A-klas (tweede klas) en hij mag binnenkort over naar de B-klas. Schnauzers zijn een ras met nogal wat koppigaards. En daarmee bedoel ik dat ze een eigen willetje hebben. Ze hebben wel "the will to please" zoals de meeste hondjes maar hun neus speelt hen meestal parten. Het zijn jachthonden die elk spoor hoe gering ook zo oppakken en dan vaak tegen de wil van het baasje in de verkeerde kant oplopen bvb.

Maar elke week sta ik toch weer versteld hoeveel hij al bijgeleerd heeft onbewust blijkbaar. Want buiten de training in de school ben ik daar niet dagelijks mee bezig om hem nieuwe dingen bij te brengen. Vind dat hij mag en moet spelen en af en toe vraag ik dan zijn aandacht om eventjes de puntjes op de i te zetten.

Gisteren was het echt nog vakantie in de hondenschool want er waren slechts 3 rakkers aanwezig. Mickey de beagle, een ontzettend zot, weinig aandachtige lieverd, Mistique toevallig ook een beagle, teefje weliswaar mte een heel mooie bouw, echte beaglekarakteristieken en ook goeie maatjes met Lewis en dan Lewis. We hebben dan ook een beetje getraind op apporteren. Vermits het alle drie jachthonden zijn hebben ze een neus als een stofzuiger altijd dicht bij de grond.

Het apporteren is nog in zijn beginstadium, we gooien een speeltje weg en ze moeten het speeltje oppikken en terugbrengen en liefst in je handen geven. Dat laatste is nog niet evident, Lewis gaat het wel halen, brengt het dan maar dan smijt hij het ofwel voor je voeten ofwel loopt hij er terug mee weg. Er is dus nog werk aan de winkel maar daarom blijven we les volgen natuurlijk.

apporteren.jpg

apporteren2.jpg

17:30 Gepost in Lewis | Permalink | Commentaren (6)

Commentaren

Leuk voor alletwee, Mimi, hond en baas !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 18-08-14

Reageren op dit commentaar

Goed bezig , Lewis ! Je kan het !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gepost door: zeno | 18-08-14

Reageren op dit commentaar

Jij bent een lieverd Mieke om zonder me te kennen, zo'n lieve, meelevende reactie bij mij achter te laten!
Blij dat je het deed, niet alleen voor de welkome steun, maar ook omdat ik nu jouw blog mocht ontdekken... En ik val hier direct met mijn gat in de boter: wat een schat van een hond leer je hier apporteren!!!

Gepost door: gerdaYD | 19-08-14

Reageren op dit commentaar

Echt heel lieve hond heb je. Lekker spelen. Hond heeft bij jou heel goed. Hondenschool is zeker belangrijk voor de honden om te luisteren. Echt leuke foto's geworden.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 19-08-14

Reageren op dit commentaar

Leuk je bezig te zien met Lewiske :)

Gepost door: Flavie | 19-08-14

Reageren op dit commentaar

Hahahaa.. wie speelt er nu met wie hè! ;-)))
Axel is nooit verder gekomen dan deze fase.. hij misdroeg zich op de gehoorzaamheidscursus! Stormde de kantine binnen in plaats van naar de baas toe te komen met zijn speeltje.. en hij stak de andere hondjes aan, die renden achter hem aan.. een bende was het! En baas schaamde zich en had geen zin meer om terug te gaan naar de cursus hehe. Hebben we hem zelf maar een beetje het belangrijkste bijgebracht en hij werd echt wel een gehoorzaam hondje hoor.. maar speeltjes naar de baas brengen?.. no way! die hield ie zelf.. en het leukste spel was als de baas die dan probeerde af te pakken! hahahahaha!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 19-08-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.