30-10-14

Crisis.

Vanmorgen werd onze krullenbol Egontje wakker met heel veel hoofdpijn. Dit kleine ventje probeerde met zijn 28 maand mama en papa duidelijk te maken dat hij zich helemaal niet goed voelde.

Daar hij niet de gewoonte heeft om te zeuren en dit keer echt niet te troosten was en maar steeds herhaalde dat hij pijn hoofdje had is schoondochter in haar auto gesprongen met de kleine jongen, papa in wanhoop achterlatend met de 2 kleintjes.

Dan maar oma opgebeld en oma toegesneld om de situatie daar een beetje te temperen. Iedereen had in het achterhoofd dezelfde akelige gedachte "hersenvliesontsteking" maar niemand die het durfde tegen de ander te zeggen.

Na een paar uur van ondraaglijke spanning kregen we uit spoed het verlossende verdict dat er niks ernstigs aan de hand was, ze hadden bloed uit zijn vingertje geprikt en het enige wat daaruit bleek was dat hij een beginnende griep had. De dokter vermoedde dat hij waarschijnlijk akelig gedroomd had en die droom bij het wakker worden bleef door zijn hoofdje spoken. Hij kon dit op zijn jonge leeftijd nog niet plaatsen en zei dus dat hoofdje pijn had.

Toen hij thuiskwam was hij fier op de pleister op zijn vingertje en zei hij dat het leuk geweest was bij de dokter.

Oef weer een crisis bezworen en zo weer eens met de neus op de feiten gedrukt dat gezondheid toch wel echt alles is in het leven.

DSC00503.JPG

 

19:11 Gepost in Blog | Permalink | Commentaren (6)

Commentaren

Ja, dat is óók lastig hè voor die kleintjes.. om aan te geven wat ze precies voelen. Net als met dieren trouwens.. dat is ook altijd maar gissen wat er mis kan zijn.
Gelukkig viel het allemaal mee.. en beter één keer voor niks naar de dokter dan één keer te laat!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 30-10-14

Reageren op dit commentaar

'k Hapte naar lucht, Mimi..., gelukkig is het (bijna) niets... Oef...
Lie(f)s.
@Op naar de 10.000 !

Gepost door: lies | 30-10-14

Reageren op dit commentaar

Dat ventje... Maar ik kan het idee van de dokter volgen. Die kleintjes zijn zo knap om op dergelijke manieren zaken duidelijk te maken. Toch chique van hem !

Gepost door: Trees | 30-10-14

Reageren op dit commentaar

Oefff... eind goed al goed want aan zo'n griepje is gemakkelijk te verhelpen, ernstiger zaken vergen heel wat meer zorg... blij voor jullie!

Gepost door: gerdaYD | 01-11-14

Reageren op dit commentaar

Ocharme dat ventje! Gelukkig niks ernstig aan de hand!

Gepost door: Flavie | 02-11-14

Reageren op dit commentaar

Gelukkig was het niet zo ernstig. Maar beter een keertje teveel naar de dokter hé!

Gepost door: magda | 03-11-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.