31-10-14

De wraak van Halloween.

Heb pas aangegeven dat ik het nog veel te vroeg vind om de boekjes met sinterklaasartikelen te bedelen. Maar vandaag gingen een paar verkoopsters in de binnenstad nog een stapje verder.

Wij hadden ons gezellig geïnstalleerd aan het raam van een etablissement met een lekker koffietje toen we de verkoopsters van de naastgelegen winkel naar buiten zagen komen met een doos die bijna uit elkaar viel. De doos werd op de baan van de drukke winkelstraat opengevouwen waarschijnlijk om de winkel niet onnodig vuil te maken.

Was ondertussen nieuwsgierig (dat ligt in mijn aard) geworden wat er wel in die oude, kapotte doos zou kunnen zitten. Beetje bij beetje werd het raadsel ontrafeld, ondertussen stonden er al veel kijklustigen rond. Het bleken takken van dennenboom te zijn, dus kerstversiering. Oh nee nu ook dat nog maar toen werden de boosdoeners gestraft voor hun roekeloosheid want wat sprong er ineens uit de doos te voorschijn ?

muis.jpg

Juist een muis!! Gillende keukenmeiden zijn alom gekend maar gillende verkoopsters kunnen er ook wat van. Het beestje heeft de schrik van zijn leven opgedaan en is dan al maar vlug een rioolputje in gerend.

De wraak van Halloween was compleet en wij hebben ons geamuseerd.

muis2.jpg

20:39 Gepost in Blog | Permalink | Commentaren (6)

30-10-14

Crisis.

Vanmorgen werd onze krullenbol Egontje wakker met heel veel hoofdpijn. Dit kleine ventje probeerde met zijn 28 maand mama en papa duidelijk te maken dat hij zich helemaal niet goed voelde.

Daar hij niet de gewoonte heeft om te zeuren en dit keer echt niet te troosten was en maar steeds herhaalde dat hij pijn hoofdje had is schoondochter in haar auto gesprongen met de kleine jongen, papa in wanhoop achterlatend met de 2 kleintjes.

Dan maar oma opgebeld en oma toegesneld om de situatie daar een beetje te temperen. Iedereen had in het achterhoofd dezelfde akelige gedachte "hersenvliesontsteking" maar niemand die het durfde tegen de ander te zeggen.

Na een paar uur van ondraaglijke spanning kregen we uit spoed het verlossende verdict dat er niks ernstigs aan de hand was, ze hadden bloed uit zijn vingertje geprikt en het enige wat daaruit bleek was dat hij een beginnende griep had. De dokter vermoedde dat hij waarschijnlijk akelig gedroomd had en die droom bij het wakker worden bleef door zijn hoofdje spoken. Hij kon dit op zijn jonge leeftijd nog niet plaatsen en zei dus dat hoofdje pijn had.

Toen hij thuiskwam was hij fier op de pleister op zijn vingertje en zei hij dat het leuk geweest was bij de dokter.

Oef weer een crisis bezworen en zo weer eens met de neus op de feiten gedrukt dat gezondheid toch wel echt alles is in het leven.

DSC00503.JPG

 

19:11 Gepost in Blog | Permalink | Commentaren (6)

29-10-14

Daar gaan we weer.

We worden er alweer mee om de oren geslagen, de boekjes die van de eerste tot de laatste bladzijde niks anders dan speelgoed aanprijzen. Meestal weten de kleinkinderen heel goed wat ze willen van de Sint, die brave man zal weer zijn handen vol hebben aan het lezen van verlanglijstjes en het zorgen dat alle speelgoed samen met zijn knechten (geen zwarte pieten meer) op de juiste plaats belandt.

is (4).jpg

Elk jaar komen de lijstjes hier toe, netjes of minder netjes uitgeknipte foto's gekleefd op een A4tje. Bijkomend probleem is dan ook dat er 3 kleinkindjes verjaren inde 6 weken voor of na de Sint.

Maar zoals elk jaar zal Sinterklaas wel zorgen dat alles van een leien dakje loopt en zullen oma en opa op hun twee oren kunnen slapen. Resultaat : enkel blije gezichtjes.

is (3).jpg

 

 

 

19:17 Gepost in Blog | Permalink | Commentaren (4)

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende