04-11-14

Winterse gezelligheid.

Als er nu iets is waarvoor ik de winter met open armen verwelkom dan is het voor de lekkernijen die nu op tafel komen.

Gedaan met de slaatjes, de tapa's en de rosé wijntjes.

Geef mij maar de stoofpotjes, zoals zurkelpatatjes, hutsepot en wat wij in Brugge "blinde keuns" noemen. Rara wat dit laatste is, ben benieuwd hoevelen onder jullie dit heerlijke gerechtje kennen. Foto hieronder is een hutspotje hé.

hutspot.jpg

De lekkere bloedworst met stukjes ui, koud als aperitief, of warm met gebakken appeltjes, om duimen en vingers bij af te likken.

bloedworst.jpg

En zeker niet te versmaden al die lekkere wildpatés met uienconfijt of puur natuur met een geroosterd rozijnenboterhammetje mag natuurlijk ook foie gras zijn. Hemels!!

wildpaté.jpg

Smikkelen en smullen geblazen.

19:31 Gepost in Eten | Permalink | Commentaren (9)

Commentaren

Blende Keuns... 'k Mag 't niet verknallen, Mimi, omdat ik de eerste ben..., maar 't is van bedriegt den boer hé... ! Een delicatesse..., én goedkoop !
Die stoofpotjes, die eten wij eigenlijk in de zomer ook hoor, met zomergroenten dan. Vinden wij veel te lekker.
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 04-11-14

Reageren op dit commentaar

Dat is nu echt het groot pluspunt van de koude maanden: het lekkere, vettig eten :-) Mmmmmm.
Blinde vinken ken ik maar blinde keuns??? Benieuwd wat het is :-)

Gepost door: bea | 04-11-14

Reageren op dit commentaar

Hulp ingeroepen van Stefaan... Maar hij is niet zeker... Is het het winters gerecht dat we zo goed als jaarlijks eens komen eten ? En waar ik steeds heel erg naar uitkijk ?

Gepost door: Trees | 04-11-14

Reageren op dit commentaar

Ja geef mij maar het winter eten , na de zomerse slaatjes! Blinde keuns zal wel niets met konijnen te maken hebben, wellicht een gerecht zonder vlees. Ben benieuwd.

Gepost door: magda | 04-11-14

Reageren op dit commentaar

Wat ziet eten heerlijk uit. Mmm..... En zo mooi gedaan.
Winterkost is heel gezond om te eten.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 05-11-14

Reageren op dit commentaar

Ja, de winterkost is stevig en gezond en vooral heel erg lekker.
Een keun is een konijn. Dus zullen blinde keuns konijnen zijn die niet goed zien. Of zit ik er helemaal naast ? :-)
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 05-11-14

Reageren op dit commentaar

Leuke commentaren, Mimi !
Patatten dus, ajuinen, boter, peper, zout...
Ajuinen glazig stoven in de boter, gesneden patatten ook wat aanstoven, glas water erbij, peper, zout... Half uurtje garen...
De geur vult je keuken, 't ruikt als een konijntje stoven..., vandaar de naam “Blende Keuns”. Er komt dus geen vlees aan te pas...
Smakelijk !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 05-11-14

Reageren op dit commentaar

Mjammie, je geeft ons hier al een mooi voorproefje op al dat lekkers dat in de komende feestdagen op het menu zal staan!

Gepost door: gerdaYD | 07-11-14

Reageren op dit commentaar

Heb laatst ook weer eens bloedworst gegeten met rode kool en appeltjes.. mjammm! Het jammere is alleen dat m'n vriend dat soort dingen niet lust hehe.. ook gebakken varkenslever vind ik heel lekker, met een uitje erbij, maar dat soort eten kan ik aan hem niet kwijt.
Stoof- en stamppotjes lust ie wel.. gelukkig! :-)
Groetjess!

Gepost door: mizzD | 10-11-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.