09-11-14

De parfumeur.

9789045204543.jpg

Boek van Amerikaanse schrijfster Kathleen Tessaro. In haar tweede jaar universiteit komt ze naar Londen en verblijft daar uiteindelijk 23 jaar. Is ook in haar boek te merken, je voelt dat ze de Europese mentaliteit volledig heeft overgenomen en zich dan ook perfect kan inleven in onze manier van leven.

Het boek situeert zich kort na einde WOII en vertelt het verhaal van een jonge Engelse gehuwde vrouw die onverwacht een erfenis krijgt van een onbekende Française.

Haar zoektocht naar het hoe en waarom vind ik persoonlijk minder interessant, het leuke eraan is voor mij een kijk binnen de wereld van parfums en "neuzen". Het leven kort na de oorlog is ook boeiend vooral het gegeven dat mensen op dat moment veel kansen hadden als ze die wisten te grijpen. Niet altijd de meest voor de hand liggende keuzes maar toch.

Een makkelijk te lezen boek, geen hoogstaand werk maar eigenlijk toch best te genieten en vooral een boek dat je kan oppakken en weer naast je neerleggen zonder de draad kwijt te raken.

13:24 Gepost in Boeken | Permalink | Commentaren (2)

Commentaren

Een boek om eens heerlijk ontspannen te kunnen lezen.

Gepost door: magda | 09-11-14

Reageren op dit commentaar

Dag Mieke bedankt voor uw bezoekje en nalating van een reactie. Het is altijd fijn nieuwe blogs te leren kennen.
Hopelijk is het niet éénmalig he ...

Ik lees heel veel, ik ben trouw aan mijn boeken,
die ik geregeld koop of leen.
Maar deze heb ik nog niet bekeken.
Maar wel genoteerd, dank voor de aanrader.

Graag tot ziens ♥

Gepost door: Kay | 10-11-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.