14-11-14

Metamorfose

Zeno onze oudste kleinzoon, binnenkort 10 krijgt een echte tienerkamer. Bij een nieuwe kamer hoort natuurlijk ook een volledige nieuwe inrichting en zodanig dus ook een nieuwe accentmuur. Jongens van 10 kan je natuurlijk geen plezier meer doen met tekenfilmfiguren of dieren uit het bos, dus werd gekozen voor iets abstract die de muur het uitzicht geeft van bekleed te zijn met afvalhout. Tegelijk stoer en warm en vooral niet iets wat vlug verveelt.

behang voor.jpg

De bewuste muur voor de operatie.

Behangen is niet voor iedereen een makkie vandaar dat peet en oma vandaag "acte de présence" gaven om het klusje te klaren. Peet om te behangen en oma om de tafel af te vegen, de maat te helpen nemen en vooral te commanderen of dus de baas te spelen.

behang1.jpg

Peet in volle actie want uit ervaring weten we dat de eerste strook de belangrijkste is. Daar leg je de basis voor het geheel.

behang2.jpg

Foto links : eerste strook en foto rechts na vier stroken. Toen kwam Zeno thuis van school en deed mij alle kleuren schrikken, hij zei : "oma ik weet het niet zeker maar ik denk dat het gele bovenaan moet en de lichtere kleur onderaan". Daar stonden we, eraf halen was geen optie dus verder doen in de hoop dat we goed bezig waren. Bleek dat zoon en schoondochter de avond voordien eerst dachten de gele kleur bovenaan te plaatsen en pas later op de avond toen Zeno al sliep beslist hadden om het omgekeerd te doen. Oef!! Maar hij had geen ongelijk en had ons proberen te behoeden voor verder onheil.

behang3.jpg

behang na.jpg

Helemaal af, oma keek en zag dat het goed was.

19:15 Gepost in Blog | Permalink | Commentaren (9)

Commentaren

Heel knap gedaan van Peet ! Gelukkig was Oma er op de achtergrond..., voor veel meer dan de tafel af te vegen... Schitterende grootouders !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 14-11-14

Reageren op dit commentaar

oma zag dat het goed was en Zeno zal wel blij zijn

Gepost door: merel | 14-11-14

Reageren op dit commentaar

Lijkt me zo toch wel het mooiste ook hoor, met die donkere kant beneden! En knap gedaan ook.. nog niet eenvoudig, behangen, ik moet er eerdaags ook aan gaan beginnen!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 14-11-14

Reageren op dit commentaar

Normaal blog ik nooit in een WE, maar aangezien jij mij hebt opgezocht kon je dat nog niet weten, daarom houd ik mij eraan een reactie te zetten. Normaal wandelen we praktisch elk weekend maar soms hebben we toch een andere planning zoals vandaag, daarom kom ik even langs.

Ik vind de muur jongensachtig en tof gedaan! In de tijd dat mijn dochter die leeftijd had was het nog Barbie on the wall. Gelukkig is zij nu van dat roze en paars af, ze is inmiddels ook 33jr he. AnyKay ik denk dat jullie kleinzoon in zijn nopjes zal zijn, het is dan ook heel origineel.

Bedankt nog voor het compliment en tot maandag ♥

Gepost door: Kay | 15-11-14

Reageren op dit commentaar

Heel mooi, de Peet kan er wat van ;-) Ik vind het echt geslaagd voor een jongenskamer, stoer en warm, precies zoals je zei :-)

Gepost door: bea | 15-11-14

Reageren op dit commentaar

Origineel en de behanger verdient al zijn punten!

Gepost door: magda | 15-11-14

Reageren op dit commentaar

Ooo wat leuk, jouw lieve kleinzoon heet dus ook Zeno, net als het al even lieve kind van mijn vriendin, wat toevallig hé?
En wat een knappe reportage maakte je over die metamorfose! Ik kan het me indenken dat hij met zijn mooie, vernieuwde kamer reuze blij is!

Gepost door: gerdaYD | 16-11-14

Reageren op dit commentaar

Zo speciaal behang seg! Leuk! :)

Gepost door: Flavie | 16-11-14

Reageren op dit commentaar

Bedankt voor mijn nieuwe behang . Ik ben er superblij mee !

Gepost door: Zeno | 16-11-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.