16-11-14

Meevaller.

Een tweetal weken terug tijdens een gewone wandeling door het centrum van Brugge een boetiekje ontdekt waarvan ik dacht dat het nieuw was. Er hing een leuk jurkje in de etalage die ons (mijn ventje en ik) onmiddellijk kon bekoren. Binnen gestapt en aangepast, het voldeed aan alle verwachtingen. De kleur en het motief waren heel mooi en het belangrijkste de snit was perfect voor mijn "rondingen". Een aankoop voor de eindejaarsfeesten maar niet iets waar je zo van ziet dit is een feestkleedje, dus ideaal om door te dragen.

Zoals zo vaak zijn de mooiste aankopen als je niet op zoek bent en ze zo maar komen aangewaaid. Zoals steeds vaker werden ook hier mijn gegevens genoteerd door de eigenares van de zaak, gemakkelijk omdat je dan weer geen extra-koperskaart moet meesleuren. Toen vroeg ik of de winkel daar al lang was en die bleek toch al een vijftal maanden op het huidige adres te zijn gevestigd maar voordien in een andere straat net buiten de kern.

Ik, blij naar huis met mijn onverwachte aankoop. Begin vorige week zat er een mail van diezelfde boetiek in mijn box dat ze zaterdag jl. een uitverkoop hielden van de laatste stukken van vorig jaar. Ik was benieuwd of ze misschien nog koopjes hadden van hetzelfde merk van het bewuste kleedje.

Gisteren ruim op tijd vertrokken want om 11h begon de verkoop, tegenslag met de parking(overvol) en toch om 11h02 aan het betrokken pand toegekomen. Stonden daar al een aantal dames ijverig te zoeken en te passen. Mijn "geoefend oog" vlug langs de verschillende rekjes laten gaan om te zien of er  een jurkje van die fabrikant tussen hing. Oei slechts eentje en nu nog de maat, het zou erop of eronder worden. Eventjes geduld want er waren slechts twee pashokjes en vermits de meeste dames toch wel een aantal stuks meenamen ging dit niet zo vlug. Eindelijk mijn beurt, had ondertussen ook nog een aantal andere dingetjes meegegritst . Een smal pashokje, zonder gordijnen en zonder spiegel, makkelijk is anders maar geen paniek, allemaal dames onder elkaar, ondertussen waren er ook al een paar dappere die in de winkel zelf aan het passen waren. Het bewuste kleedje werd eerst aangetrokken en ongelooflijk het paste, de rest was minder mijn stijl.

Tijdens het aanschuiven om te betalen zag ik nog een paar bovenstuks die ik leuk vond maar waar ik de moed niet meer voor had om nog eens opnieuw te passen, maar vermits de prijzen super laag waren tussen de 5 en 25 euro heb ik toch maar het risico genomen en deze meegepakt. Ik ging huiswaarts met 4 stuks voor €40,-.

meevaller1.jpg

 

Alle op het laatst meegenomen t-shirts en trui werden thuis ook goedgekeurd.

Van een meevaller gesproken.

Bloggen is een heel aangename bezigheid vooral als je er dan nog een lekkere cappuccino bij drinkt. Hoe schoon kan het leven zijn zelfs op een sombere zondagnamiddag.

meevaller2.jpg

 

 

17:00 Gepost in Winkelen | Permalink | Commentaren (7)

Commentaren

Somber was die zondag dus helemaal niet voor jou, Mimi ! Wat een meevaller !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 16-11-14

Reageren op dit commentaar

Da's waar.. als je er niet naar op zoek bent, kun je vaak beter slagen dan wanneer je er echt op uit bent wat te vinden. Fijn dat je zoveel naar je gading vond!
Ik ben zelf momenteel helemaal niet tevreden met m'n 'rondingen', dus een paskamerspiegel is wel het laatste waar ik in wil kijken de komende tijd hehe! ;-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 16-11-14

Reageren op dit commentaar

Dat is meegenomen nu de feesten naderen en het voor iedereen wel een dure tijd is. Zo had ik onlangs ook veel geluk: twee pulls of cardigans kopen en de derde voor 1 euro. Ik vond drie stuks die me bevielen .Dus dat was ook een meevaller.

Gepost door: magda | 16-11-14

Reageren op dit commentaar

heb je geluk gehad dat je die mail kreeg en zo veel dingetjes voor zo weinig geld , super. Geniet er van

Gepost door: merel | 16-11-14

Reageren op dit commentaar

Het is dan al wel maandag , en zit ik nog aan de koffie,
ik heb het gelezen alsof ik zelf in de winkel stond. Ik ben ook zo van binnen-één-blik-dat-even-passen en weer weg.
Die toevalstreffers brengen idd soms meer geluk dan bewust gaan lopen zoeken naar een outfit. Wat het voor mij nog makkelijker maakt is kleur, buiten zwart en rood heb ik geen voeling met andere kleuren, maar dat dit altijd best lukt bewijst mijn kleerkast. Geniet van je nieuwe spullen ze staan je vast heel goed. Mooi hoeft niet duur te zijn. Grtjs ♥

Gepost door: Kay | 17-11-14

Reageren op dit commentaar

Dat zijn koopjes! Bij mij gaat het ook zo, meestal zijn het toevalstreffers als ik iets koop van kledij. Als ik iets in gedachten heb en er naar op zoek ga, gegarandeerd wordt het noppes....en meestal heb ik het dan echt wel nodig voor de ene of andere gelegenheid ;-)

Gepost door: bea | 17-11-14

Reageren op dit commentaar

Wow, proficiat Mieke, je hebt toch maar fijn iets moois in huis kunnen halen voor een schappelijke prijs!

Gepost door: gerdaYD | 19-11-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.