19-11-14

Wit lintje.

Draag een wit lintje van 25 november tot 6 december.
CAMPAGNE tegen GEWELD in het GEZIN.

De idee voor de wereldwijde campagne tegen huiselijk geweld, de Witte Lintjescampagne, ontstond in 1991 in Canada naar aanleiding van een zeer bloedig en gewelddadig incident: een man stapte een vol auditorium binnen en gaf alle mannen de opdracht zich te verwijderen, waarna hij het vuur opende op alle vrouwelijke studentes. Sinds deze dramatische dag worden alle mannen (en vrouwen) gevraagd om op 25 november een wit lintje te dragen tegen geweld op vrouwen.

HUISELIJK GEWELD SLAAT NERGENS OP

Zelfs Manneke Pis draagt vandaag en voor de rest van de week een wit lintje, uit solidariteit met slachtoffers van huiselijk geweld. Vandaag worden er zowat overal in het land symbolische acties gehouden tegen dit veel voorkomende geweld dat zich doorgaans achter gesloten deuren afspeelt.

De cijfers liegen er niet om: in 2007 werd liefst 56.748 keer melding gemaakt van huiselijk geweld bij de politie. Dat is een flukse stijging in vergelijking met het jaar 2000. Deels is die te verklaren door de betere registratie van dit fenomeen, ten gevolge van de justitiële omzendbrief ter zake. Vroeger gingen deze feiten vaak verloren onder de noemer ‘slagen en verwondingen'.

Denk niet dat partnergeweld alleen voorkomt in bepaalde kringen. Het is heus geen verschijnsel die je enkel in marginale middens aantreft. Er is overal partnergeweld, fysiek maar ook psychisch wat minstens even erg is.

Nog een vaak verspreid misverstand is dat enkel vrouwen slachtoffer zijn van partnergeweld. Mannen zijn ook zeer vaak de dupe hiervan en weet dat voor hen de drempel om hiermee naar buiten te komen nog veel hoger is dan bij vrouwen.

Steun deze actie en draag het lintje goed zichtbaar. Doen !!!

18:33 Gepost in Blog, Mensen | Permalink | Commentaren (7)

Commentaren

Erg dat het moet, Mimi, maar 'k ben solidair.
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 19-11-14

Reageren op dit commentaar

Hé.. ik had hier al gereageerd.. verdwijnen de reacties nu ook weer in cyberspace?.. oooh skynet toch grrr!
Maar ik schreef dus dat er wel veel verschillende lintjes en polsbandjes in omloop waren.. maar ik wilde het wel in de zijkolom van m'n blog zetten de komende week.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 19-11-14

Reageren op dit commentaar

Ja, weet ik wel hoor.. kun je zelf niks aan doen.. is weer mis bij Skynet!
Btw.. het staat er al hoor! :-)

Gepost door: mizzD | 20-11-14

Weet ook niet wat er met reacties gebeurt, gaat volledig buiten mijn wil om hoor. Fijn dat je het in jouw blog wil meenemen.

Gepost door: Mieke | 20-11-14

Reageren op dit commentaar

Oh.. maar nu had ikzelf op het verkeerde 'reageren op dit commentaar'-knopje geklikt hehe.. m'n antwoordje staat hierboven hè.

Gepost door: mizzD | 20-11-14

Het gebeurt jammer genoeg meer dan je denkt, maar het wordt met de mantel der liefde, of die van de schaamte bedekt...

Gepost door: gerdaYD | 21-11-14

Reageren op dit commentaar

Is een klein moeite ,ik knoop er een op mijn jas.

Gepost door: magda | 22-11-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.