21-11-14

Onverdraagzaamheid.

Stond aan de kassa van de supermarkt. Er waren 2 kassa's geopend maar op de ene kassa stond er een bordje dat de kassa gesloten was. Dan maar de volgende kassa genomen waar er reeds 4 klanten voor stonden maar tijd heb ik, dus niet getreurd.

lidl1.jpg

Ondertussen stond er al een rij achter mij aan te schuiven en besloot de eerste kassier zijn kassa opnieuw te openen zoals zo vaak gebeurt vliegen al de wachtenden naar de nieuw geopende kassa totaal in chaos maar wat er toen gebeurde heeft mij voor de eerste paar uur een heel onaangenaam gevoel gegeven.

Ik hoor luid roepen en als ik mijn hoofd draai naar de andere kassa zie ik daar een man met een volle kar een andere man die slechts 4 stuks bij zich heeft hard aanpakken en wegduwen. Roepend en wijzend dat hij helemaal achter in de rij moet aanschuiven waarop de persoon met de weinige boodschappen zegt "meneer ik heb maar 4 stuks bij" roept die andere terug duwend en eigenlijk bijna slaand "het kan me niet schelen, achteraan in de rij" waarop de eerste terug "meneer aub geen fysiek geweld" en de tweede terug roepend en wijzend. Daarna droop die man af helemaal naar achteren terwijl hij daar eigenlijk niet hoorde.

Het ergste was dat er niemand maar dan ook niemand tussenbeide kwam, geen van de anderen in de rij en ook de kassier niet. Wie er nu gelijk had laat ik in het midden maar het gebeurde was totaal niet in overeenstemming met de uitbarsting van geweld welke daar gebeurde.

Ja ik weet het, ik ben er ook niet tussengekomen en als enige verontschuldiging heb ik misschien dat het een beer van een vent was en ik in de andere rij stond maar toch.

Zoveel onverdraagzaamheid voor een futiliteit gaat er bij mij niet in en net nu ik pas twee dagen terug mijn pleidooi hield voor huiselijk geweld, laten we dit maar uitbreiden naar geweld op trein, tram, bus, op straat en aan de kassa.

lidl2.jpg

 

18:43 Gepost in Mensen, Winkelen | Permalink | Commentaren (6)

Commentaren

Het is ongelofelijk hè, hoe sommige mensen kunnen doen.. asociaal is nog zachtjes uitgedrukt! Ik laat mensen met weinig boodschappen juist altijd voor gaan.. maar hoe vaak me dat niet op boze blikken van verder in de rij kwam te staan.. tss! En dan nog vaak bejaarde mensen! die toch ook alle tijd van de wereld hebben vaak..! je snapt het niet. Zo ook die mensen in de file.. die anderen er niet tussen laten waar het gewoon móét, 'k wil niet generaliseren maar dat zijn toch heel vaak mannen hè.. ook degene die voorpiepen waar het niét moet. Ik krijg soms last van plaatsvervangende schaamte als ik dat zie hoor!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 21-11-14

Reageren op dit commentaar

Erg... !
'k Laat iemand met slechts enkele artikelen makkelijk voorgaan, Mimi. Meestal stel ik het zelfs zelf voor.
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 21-11-14

Reageren op dit commentaar

Onbehouwen mensen duiken helaas overal op. In zo'n geval voelt meestal niemand zich geroepen om tussenbeide te komen. Daar is al onderzoek naar gedaan en dat blijkt een normale reactie te zijn. Jij hoeft je dus zeker nergens voor te verontschuldigen, Mimi. De enige die zich moet schamen is die onbehouwen beer.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 21-11-14

Reageren op dit commentaar

Ik zal ook iemand met weinig boodschappen voor laten gaan, maar ik heb het ook al gehad dat men er zomaar van uit gaat dat ze voor mogen gaan omdat ze niet veel boodschappen hebben... die arrogantie hoeft dan ook weer niet.
Maar inderdaad... de verdraagzaamheid tegenwoordig is ver te zoeken!

Gepost door: Flavie | 22-11-14

Reageren op dit commentaar

Vreselijk zo iets, en dat niemand tussenbeide kwam lief Mieke, is heel goed te verstaan als het om zo'n beer van een vent ging, dat heeft jou immers ook afgeschrikt hé? Maar het zou toch vanuit de directie van zo'n supermarkt moeten komen, het is tenslotte hùn winkel hé en zij hebben er de autoriteit voor...
Zet het nu wel even van je af en geniet van het hele komende weekend!

Gepost door: gerdaYD | 22-11-14

Reageren op dit commentaar

Dat is niet enkel onverdraagzaamheid maar onbeschoft gedrag. Het is begrijpelijk dat niemand op dat moment reageert, alleen al door de hevigheid van die man. Zelf laat ik gemakkelijk mensen voor die weinig boodschappen mee hebben en het is ook al gebeurd dat die mensen je dankbaar zijn maar niet eens voor hun beurt willen gaan. Maart ik begrijp dat je je op dat moment ongemakkelijk voelde, je moet maar denken dat je wellicht een omgekeerd effect had kunnen veroorzaken en dat die man nog erger te keer zou gaan.

Gepost door: magda | 22-11-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.