24-11-14

Niet stilgevallen.

De laatste tijd een beetje stil rond mijn breiperikelen maar daarom is dit nog echt nog niet stilgevallen.

Een update, mijn masterpiece, groene omslagsjaal bleek bij nader inzien toch nog niet lang genoeg, ik brei nogal vast vandaar dat wat er op het patroon stond niet voldoende bleek om comfortabel over de schouders te slaan. Dus al mijn moed bijeen geraapt om de afgezette kant terug uit te halen, wat niet simpel was, vermits de wol niet egaal is en nogal pluist, daarna alle steken weer op te rapen, goed te zetten en lustig verder te breien, dit komt nu dus stilaan in de eindfase.

Tussendoor echter nog een paar kleinere sjaaltjes gebreid, sommige heb ik hier al getoond maar hadden succes en dienden nog eens gemaakt te worden, en ook nog een drietal nieuwe kleuren en kwaliteiten.

brei1.jpg

brei2.jpg

brei3.jpg

Nu ik die microbe zodanig te pakken heb ben ik zoals een verwoed roker, ik word dus bijna gek als ik geen projecten op stapel staan heb, rokers moeten ook altijd een extra pakje sigaretten klaarliggen hebben.

Ben dus nu gestart met een open gebreid vestje/stola in zogenoemd kantbreiwerk. Ben al begonnen maar heb moeten opnieuw beginnen. Waarom ? Wel het patroon is ten eerste niet makkelijk en terwijl ik brei moet ik dus ongelooflijk gefocust zijn en mag er niemand een woord zeggen. Leuk voor mijn huisgenoot is anders daarom heb ik nu beslist om elke keer ik dit breiwerk opneem ik slechts 10 naalden zal breien om mijn concentratie niet te laten verslappen en ook mijn huisgenoot niet in het plafond te jagen.

Het komt goed, ben al benieuwd naar het resultaat maar vermoed dat het een werk van lange adem gaat worden. Wordt vervolgd....

17:30 Gepost in breien | Permalink | Commentaren (4)

Commentaren

En dát hebben rokers dan weer niét hè.. een lange adem hahaha!
Meid toch.. je maakt er je werk van! 't Is eigenlijk helemaal niet mijn smaak, zulke sjaaltjes, maar ik vind het echt heel erg tof dat jij er zo'n plezier in hebt ze te maken en je ziet dat er ook echt aan af hoor!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 24-11-14

Reageren op dit commentaar

Je bent te bewonderen, Mimi (maar dat deed ik al)... Knap van je om een gulden middenweg te vinden !
Het tussenresultaat mag je ook eens tonen !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 24-11-14

Reageren op dit commentaar

Ik ben niet echt een breister en al helemaal niet als ik me zo moet concentreren. Gelukkig zijn er mensen zoals jij. Enne..."wat je graag doet, doe je ook goed " zeggen ze wel eens!

Gepost door: magda | 24-11-14

Reageren op dit commentaar

Mijn zus is ook zo'n verwoede breister, dus ik begrijp jou maar al te best! Ik bewonder je om je kunnen, want zelf heb ik van handwerken geen kaas gegeten!

Gepost door: gerdaYD | 26-11-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.