25-11-14

Waarom ?

solden1.jpg

Waarom zouden we nog kledij en schoenen kopen aan volle prijs ? De nieuwe collectie begint binnen te komen anderhalve maand voor de solden van de vorige collectie. In een seizoen dat we die kleren totaal nog niet kunnen dragen. Concreet : op dit eigenste moment komt de collectie voorjaar/zomer 2015 in de winkelrekken te liggen. Nog niet alles natuurlijk maar druppelsgewijs worden we ervan doordrenkt. Ondertussen is de najaars/wintercollectie 2014 nog maar pas draagbaar maar is die collectie al een paar keer via één of andere actie in prijs verminderd. Binnen een viertal weken komt dan de algemene afprijzing en kunnen we onze kooplust naar hartenlust botvieren. Wie dan nog het geduld en de durf heeft om niet direct toe te slaan kan nog grotere profijtjes binnenhalen.

solden2.jpg

 

In tijden van economische wanhoop en daling van de koopkracht is dat toch leuk meegenomen. Dus terug naar onze beginvraag " Waarom?" Mijns inziens kan je dit enkel verantwoorden tegenover je portemonnee als je zoals zovelen onder ons een "lege kleerkast" hebt en dus vlak voor je de deur uitgaat "niks hebt om aan te doen". Grapje natuurlijk maar soms aanvaardbaar.

Het blijft echter niet bij kledij en schoenen maar ook meubels, huishoudtoestellen, reizen enz. worden met fikse korting verkocht.

 

solden3.jpg

Mijn ultieme vraag is nu : Waarom wordt alles niet van de eerste keer aan een aanvaardbare prijs verkocht, zodat niemand zich nadien bekocht hoeft te voelen. Of ben ik nu te naïef ?

 

 

19:13 Gepost in Mensen, Shopping | Permalink | Commentaren (7)

Commentaren

'k Ben 't volledig met je eens, Mimi ! Aanvaardbare prijs... -> moeilijk voor de winkelier, of... willen wij altijd een korting... ?!
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 25-11-14

Reageren op dit commentaar

Ik wacht echt de solden af. Maar als er acties zijn van twee kopen en één gratis durf ik me laten verleiden. Ik kocht onlangs een cardigan en twee pulls. Alle drie plus/minus dezelfde prijs. Ik betaalde echter maar voor twee stuks. Als je dat dan uitrekent heb je een redelijke prijs betaalt voor de drie stuks. In Sluis beginnen de wintersolden in december. Daar is het dan ook de moeite waard om bv.een paar schoenen te kopen die je de maand ervoor aan een veel hogere prijs zag staan. Ik wacht nu tot januari om 2 lange broeken te kopen in de Inno van een bepaald merk(= Ik stap erin en er moet niks aan genaaid worden). Waarom twee ,wel nu betaal ik zoveel voor één en dan kan ik weer voort tot de volgende solden! :-)
Solden is voor mij de redelijke prijs voor iets want handelaars verkopen niet met verlies !

Gepost door: magda | 25-11-14

Reageren op dit commentaar

Tja, mag ik heel eerlijk zijn meid? Inderdaad: je bent een beetje naïef want het zal de winkeliers worst wezen of jij je bekocht voelt. Voor hen telt het verkopen, aan welke prijs dan ook... Just my 2 cents hoor!

Gepost door: gerdaYD | 26-11-14

Reageren op dit commentaar

Er komen steeds meer zogenaamde 'ramsj' zaken bij.. als de Primark (voor kleding) maar al veel langer al die 'euro'shops en 'big bazaars' en zo, voor allerhande koopwaar.. véél goedkoper dan de reguliere shops.. zelfs die van grote ketens. Maar of ze dezelfde kwaliteit leveren..? Het is echter een feit dat mensen in deze tijden naar hun portemonnee moeten kijken en dús doen die winkels goede zaken.. bij de nieuwe Primark hier in de buurt liep het echt storm op de openingsdag!
Maar die kleding komt waarschijnlijk uit landen waar de arbeiders uitgebuit worden en dus tegen zéér lage loontjes onder erbarmelijke toestanden zitten te werken de hele dag.. kinderen en al. Als je, als winkel, de spullen koopt waar de mensen beter betaald worden voor hun werk, móéten de prijzen wel wat hoger zijn voor een gezonde winstmarge. Als ze uitverkoop houden, teren de winkeliers daarop in, op die winst. Dat kan maar tot een bepaald punt hè.. anders gaat de zaak op de fles.. zoals zovele zaken ook dóén momenteel..!
Maar seizoensuitverkoop.. tja, dat is gewoon opruiming van de toch al wat oudere spullen hè.. die moeten ze sowieso kwijt om ruimte te maken voor de nieuwe collectie. En dan kan je als klant dus wel wat voordeel verwachten. Toeslaan zou ik zeggen! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 26-11-14

Reageren op dit commentaar

Is het niet fijn om het gevoel te hebben dat we een slag geslaan hebben door iets te kopen met korting?
Kortingen krijgen doet kopen, heb ik al veel ondervonden :)

Gepost door: Flavie | 26-11-14

Reageren op dit commentaar

heel juist ! waarom niet direct aanvaardbare prijzen .....

Gepost door: dini | 26-11-14

Reageren op dit commentaar

Het zich 'bekocht' voelen, zo herkenbaar... Waardoor het winkelen nu een hele organisatie en administratie is. Prijzen bijhouden van grote stukken (schoenen en winterjassen) en dan wachten en vergelijken en wachten... En dan kopen en zeker niet meer gaan kijken naar de winkels/sites die het identieke product hebben ! En voor de durvers: "ik koop dit nu als ik een goede prijs krijg". Ervaren dat het werkt, maar moet vreselijk zijn voor de zelfstandigen om zo onder druk te moeten verkopen ! Dus ja, meteen een aanvaardbare stabiele prijs graag !

Gepost door: Trees | 26-11-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.