12-12-14

Het huis van vertrouwen

Na 34 jaar gewerkt te hebben voor dezelfde werkgever ben ik vorig jaar gestopt en gaan "rentenieren" (het is maar hoe je het bekijkt.)

Maar als ex-werknemer krijg je soms nog voordeeltjes toegestopt onder de vorm van één of andere korting. Zo ook een paar weken terug de zogenoemde "friends & family" kaartjes. Deze kaartjes mag je uitdelen aan zoals de naam het zegt aan familie en vrienden waarmee ze bij vertoon hiervan aan de kassa 20% korting krijgen op al hun aankopen . Maar de familie en vrienden hebben ook niet altijd iets nodig en vermits ik het jammer vond dat die kaartjes ongebruikt in een schuif zouden blijven liggen had ik een berichtje gepost op het prikbord van de provincie West-Vlaanderen. Groot was mijn verbazing toen ik overstelpt werd door een lawine aan vraag naar die kaartjes. Veel meer aanvragen dan de paar kaartjes in mijn bezit. Omdat ik het jammer vond dat ik de één eentje kon geven en de ander niet ben ik mijn ex-collega's gaan polsen en met nog een heel pak kaartjes terug naar huis gekomen.

CAM00224.jpg

De reacties nadien waren echt hartverwarmend van een gewoon dank je wel tot emotionele getuigenissen van mensen die dankzij deze kaartjes nog een winterjasje voor hun kindjes konden aanschaffen en zoveel meer. Het gaf mij een gevoel alsof ik de Kerstman en de Sint in 1 persoon was. Had me nooit gerealiseerd hoeveel plezier je iemand kon doen met deze op het eerste gezicht onbelangrijke kaartjes.

Ben dan ook super blij dat ik het op deze manier heb bekend gemaakt en vind toch ook dat C&A een bedankje verdient.folders

14:28 Gepost in Blog, Mensen | Permalink | Commentaren (6)

Commentaren

Dat was een prima oplossing Mieke voor iets wat je zelf niet nodig had. Alleen al voor de warme reacties zou je het doen, altijd leuk als je iemand oprecht een plezier kan doen en veel beter dan ze in de vuilbak te smijten.

Gepost door: bea | 12-12-14

Reageren op dit commentaar

20% kan al heel wat schelen.. en als je het al moeilijk hébt is het toch mooi meegenomen.. dat bleek maar weer! Leuk dat je zoveel mensen een plezier kon doen.. een soort van kerstbonus voor hen.. en voor jou het goede gevoel.. óók een kerstbonus dus! :-) (ik ben gisteren weer bloed wezen doneren.. bijna altijd komt dat ook zo net voor de kerst uit en dat vind ik ook echt als kerstbonus voelen hoor!)

Succes vanavond hè meid.. YOU GO GIRLLLL!!!! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 12-12-14

Reageren op dit commentaar

Dat is helemaal passend binnen de Boodschap van Kerstmis. En zo konden wij ook boodschappen doen, met kleine B.

Gepost door: Trees | 12-12-14

Reageren op dit commentaar

Een héél mooi gebaar van jou en de respons die je erop kreeg geeft je een fijn gevoel !

Gepost door: magda | 12-12-14

Reageren op dit commentaar

Je bent niet alleen de Sint e/of de Kerstman, Mimi..., je bent zòòòveel meer... !
Lie(f)s.
@Hoe was 't vanavond ?

Gepost door: Lies | 12-12-14

Reageren op dit commentaar

Heel mooi gebaar van jou
Ik werk nu 37 jaar zal nog moeten blijven werken

Gepost door: merel | 13-12-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.