17-12-14

Kerstfeest in de les.

Vorig jaar hadden we met de cursus kerst gevierd en het was ons zo goed bevallen dat we meteen beslisten om er dit jaar een vervolg aan te breien. Tradities zijn er nu eenmaal om in ere gehouden te worden. als je al van traditie kan spreken na 1 keer. Wij vonden van wel.

Wij hadden terug afgesproken om elk 1 cadeautje ter waarde van € 5,00 te kopen voor een vooraf bepaalde medecursist(e). De bestemmeling wist natuurlijk van niks. Ook werd er weer een kerstontbijt georganiseerd waarvoor eenieder iets meebracht.

Vanmorgen blijgezind aangezet en met nuchtere maag want die ging al heel vlug gevuld worden (dachten we). Groot was onze verbazing toen onze leerkracht ons meedeelde dat de directie van de school niet wou dat we voor 10:00h zouden beginnen met de "festiviteiten". (die mens was waarschijnlijk nergens uitgenodigd, ocharme)

Onze maagjes knorden behoorlijk maar we beslisten om eerst nog onze vakantieplannen uit de doeken te doen (in gebarentaal natuurlijk) teneinde ons wat afleiding te bezorgen. Ondertussen werd er toch voor koffie gezorgd want de meesten onder ons worden pas mens na het nuttigen van een kopje van dit zwarte goud.

Daar Lieve om 10:00h op haar school verwacht werd (einde trimester dus oudercontacten,, klasseraden enz) werd er beslist om eerst de cadeautjes uit te delen.

DSC_3194.JPG

DSC_3195.JPG

Een hamburger in papier-maché die dan door Karel later zou kunnen gebruikt worden als presse-papier omdat hij ons gaat verlaten en volledig zelfstandig klusjesman wordt vanaf januari.

DSC_3198.JPG

Geert, onze leraar, werd door Karel verblijd met een cocktailshaker. Om warm te worden tijdens koude dagen volgens Karel.

DSC_3201.JPG

Salvator op zijn beurt kreeg van Geert een stripverhaal, wat hem zo te zien heel blij maakte.

DSC_3207.JPG

Gunnar, onze chocolatier, twee mokken en een lexicon over chocolade.

DSC_3210.JPG

Betsy, onze lieve, attente oma kreeg een leuke theepot van de kerstman.

 

DSC_3213.JPG

Voor Chris, twee mooie glaasjes om theelichtjes in te branden tijdens deze donkere dagen in een vrolijk kleurtje.

DSC_3215.JPG

Ook voor ons Delphine werd er gedacht aan de aankleding van haar nieuwe huis waar ze na nieuwjaar gaat intrekken.

DSC_3219.JPG

Ook Stefanie was van de partij, vorig jaar zat ze bij ons in de klas maar door haar beroepswerkzaamheden was dit niet mogelijk meer dit jaar. Volgens jaar heeft ze beloofd om terug van de partij te zijn en vermits ze de primus van de klas was zal dit zeker geen probleem zijn. Zij kreeg van Delphine geurstokjes.

DSC_3223.JPG

Lieve, die heel graag kookt en bakt werd door Stefanie verrast met een recept voor kerstkoekjes vergezeld van alle ingrediënten om die koekjes te bakken.

DSC_3226.JPG

Peggy, een echte poezenliefhebster, kreeg ook mooie glaasjes met poes op uiteraard om kaarsjes te branden.

DSC_3227.JPG

Hilde waarvan ik weet dat ze ook een liefhebster is van mijn breiwerkjes, heb ik een rode sjaal cadeau gedaan die ze al meteen aandeed.

Morgen gaan we verder, ik heb zelf nog niks gekregen op dit moment......

 

Commentaren

Om er dit jaar een vervolg aan te 'breien'..., hahaaa...
Oeh..., toch niet ongelukkig, Mimi..., ze vergeten je vast niet... !
Leuk dat je ze allemaal in beeld hebt mét hun kadootje !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 17-12-14

Reageren op dit commentaar

Oei, ik hoop dat ze jou niet vergeten zijn, Mimi. Maar ik denk het niet. Waarschijnlijk kreeg jij het mooiste kadootje van allemaal.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 17-12-14

Reageren op dit commentaar

Het lijkt, zoals bij ons vroeger altijd met Sinterklaas, toch wel of bij het ene kado de 5 euro verder strekte dan bij de ander.. maar als iedereen blij was met hetgeen ze kregen, maakt het niet uit hè.. en het ziet er héél gezellig uit!
Ben wel benieuwd wat voor toepasselijk kado jíj kreeg hoor.. breinaalden..? of lichtgevende veters voor in je hardloopschoenen? hihihi?
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 17-12-14

Reageren op dit commentaar

Dat ziet er daar heel leuk uit die Kerstviering! Zoveel blije gezichten!
En nu uitkijken naar je eigen kadootje!
Groetjes!

Gepost door: lucretia | 18-12-14

Reageren op dit commentaar

Dat zijn leuke cadeautjes!

Gepost door: Flavie | 18-12-14

Reageren op dit commentaar

Ik heb eerst even op je volgende logje gepiept en gezien dat ook jij een geschenkje kreeg hé. En wat een mooie serie glunderende gezichten... het ging er vrolijk aan toe zo te zien!

Gepost door: gerdaYD | 19-12-14

Reageren op dit commentaar

Wat zijn die poezenkaarsenhoudertjes leuk, poes aan de ene kant en een lekker vogeltje op het ander glaasje. Herken ik daar onze Branko in ? Oud maar nog steeds in het idee dat hij zo'n beestje vangen kan...

Gepost door: Trees | 21-12-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.