31-12-14

In de lappenmand.

Eergisteren begon Lewis opvallend veel met zijn kopje te schudden, hij sloeg ook heel vaak met zijn pootje tegen zijn oor. Maar omdat hij verder normaal deed, eten en drinken, wandelen enz. dachten we dat hij misschien een tic had. Maar tegen de avond werd het er niet beter op en dachten we dat hij misschien iets aan zijn oortjes had en bij nader onderzoek door dokter Mieke geassisteerd door de echtgenoot, zagen we dat zijn rechteroor toch wel heel rood was aan de binnenkant. Maar hij was niet koortsig dus hebben we gewacht tot gisteren morgen om de dierenarts te bellen.

hond2.jpg

De dierenarts in kwestie had 's morgens een operatie uit te voeren dus kon hij pas in de late namiddag komen, maar de toestand werd niet erger alleen vonden wij het ambetant(heerlijk woord) dat hij maar bleef schudden.

hond.jpgBij nader onderzoek door Dokter Donald (niet Duck), bleek hij een oorontsteking te hebben. Hij kreeg direct de juiste medicatie

hond4.jpgen terwijl de dokter er was ook zijn spuitjes zodat hij weer een gans jaar verder kan. Er werd ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om een volledige check-up te doen en buiten dit kleine euvel was hij blakend gezond. Oef!!

Vandaag wou hij niet op de foto, hij is nogal ijdel en vond dat hij zich niet van zijn beste kant kon laten zien. Vanaf morgen staat hij er weer.

11:35 Gepost in Lewis | Permalink | Commentaren (3)

Commentaren

Oh ja.. dat laten ze zelf wel merken hè, als er iets mankeert. Een oorontsteking.. tja, honden met hangende oren als setters hebben dat wel vaker.. die grote flappen sluiten de boel af en dan kan het sneller gaan broeien daar van binnen hè! Dus ik weet er alles van! Maar ze zijn er meestal ook heel snel weer vanaf hoor.. dat spul werkt goed, dus Lewis zal fris en vrolijk het nieuwe jaar in kunnen.. en al zeker ook omdat ie weer alles gehad heeft aan spuitjes en check-up.. óp naar 2015 hè! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 31-12-14

Reageren op dit commentaar

Ocharme, Lewis, gelukkig wordt hij héél goed verzorgd !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 31-12-14

Reageren op dit commentaar

goeie dokter hé ook ... ;-)

Gepost door: dini | 01-01-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.