04-01-15

De vermoedelijke dader.

 

th (6).jpg

Zoals eerder gemeld vrijdagmorgen nieuwjaarsreceptie, waar we eerst vergast werden op allerlei onderhoudende dingen (zie vorig logje) maar deze werd gevolgd door het eigenlijk doel voor de meesten, de receptie met drank en hapjes. Wetende dat mijn maagje de afgelopen dagen, weken eigenlijk al veel te verduren had gekregen besloot ik alcoholvrije cocktail te nemen, goede beslissing was dit zeker, die was reuze lekker en ik kon er zoveel van drinken als ik wou (alhoewel: die dingen bevatten meestal veel zoetstof). Altijd leuk is zoveel mensen die je kent op hetzelfde moment te zien en je beste wensen te kunnen overmaken. Maar dit terzijde.

Na de receptie hadden we gereserveerd om onder ons drietjes te gaan eten t.t.z. mijn man en ik gingen lunchen en onze Lewis mocht mee onder mijn stoel zitten met af en toe een lekker hondensnoepje.

Terug heel bescheiden, een aperitiefje dit keer wel met alcohol en één glaasje witte wijn bij de lunch. Die lunch bestond uit scampi's in lookroomsaus. Ben een erge fan van scampi maar toch denk ik dat één van deze 'garnalen met grootheidswaanzin" me genekt heeft.

's Avonds voelde ik opeens een heel erge hoofdpijn opkomen, stak het op de look, want die kan ik soms niet verteren net als niet bereide rode pepers trouwens. Maar besloot het te negeren en installeerde me cosy in bed met "Inspector Barnaby" Ik in bed natuurlijk en Barnaby op TV. Al ben ik een onvoorwaardelijke liefhebber van Engelse detectives, zoals Morse, Lewis en Barnaby (Midsommer murders) ik ben nog nooit zo blij geweest dat het afgelopen was. Besloot na de reeks toch een Dafalgan te nemen teneinde mijn hevige hoofdpijn te lijf te gaan maar dat was naast mijn maag gerekend die net op dat moment het eigenzinnige idee kreeg om mijn eten teug te geven. Dank U wel. Daarna bibberend terug in bed gekropen met die martelende hoofdpijn en de ganse nacht geen oog dichtgedaan door de hevige maagpijn. 's Morgensvroeg heeft mijn ventje dan de juiste medicatie voor mij opgediept en ben ik toen na 8 uur eindelijk in slaap gevallen om rond de middag terug al kokhalzend wakker te worden, heel vervelend met lege maag.

Heb me toen opgefrist, kon toch niet de ganse dag in bed blijven liggen. Toen begon het, mijn ventje wil me op zo'n momenten altijd iets doen eten omdat een lege maag volgens hem alleen maar voor nog meer ellende zorgt. Heb dan een vruchtenyoghurtje opgegeten in 3keer in dubbel zoveel uren. Daarna nog een kiwi die me al veel beter smaakte om te eindigen met een klein boterhammetje met boter (een beetje vet is altijd goed voor een geteisterde maag). Daarna terug hevige hoofdpijn wat verholpen werd door een Nurofen400.

Vandaag opgestaan, na een goeie nachtrust (zal wel gedrogeerd door al de pillen) zo fris als een hoentje en klaar voor de strijd. Welke strijd ? Wel die om van 2015 een schitterend jaar te maken.

En de scampi's, die komen voorlopig niet meer op het menu.

Commentaren

Oei oei.. da's geen leuke manier om het jaar te beginnen zeg!
Ik lust geen garnalen of wat voor schaal- en schelpdieren dan ook, maar zeevruchten staan er inderdaad bekend om dat het al snel mis kan zijn ermee. Al maar goed dat je kon braken.. dan ben je alle 'slechts' wel meteen kwijt ook. Wij moesten van m'n moeder altijd een droog beschuitje eten juist.. met een kopje slappe thee met veel suiker ( om het verloren vocht aan te vullen). Ik kan me nu even niet meer heugen wanneer ik voor het laatst zó beroerd was dat ik moest overgeven, maar die droge beschuitjes doen het hier nog steeds wel erg goed dan hehe. :-)
Enfin.. nu inderdaad dan maar, met enige vertraging, aan het nieuwe jaar beginnen hè! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 04-01-15

Reageren op dit commentaar

Mimi, toch... 'k Voel met je mee... Dà(àààà)g(-)verse scampi's... Je hebt wel een heel verstandige echtgenoot, niet alleen in verband met die lege maag. Een extra pluim op z'n hoed mag af en toe, toch ?!
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 04-01-15

Reageren op dit commentaar

oeps , jullie werden eerst " vergast " ? innige deelneming !

Gepost door: mrjean | 04-01-15

Reageren op dit commentaar

Het gaat hier om het werkwoord vergasTen en niet vergasSen. Kleine nuance met grote gevolgen.

Gepost door: Mieke | 05-01-15

Oei, dat is een wel heel nare manier om het jaar te beginnen meid, wat een ellende en dat door misschien maar één enkele scampi, terwijl je toch zo had opgelet geen alcohol te drinken om dit soort zaken te vermijden. Hopelijk ligt nu alles in het verleden en kan jij inderdaad de strijd aanbinden om er een fantastisch 2015 van te maken!

Gepost door: gerdaYD | 05-01-15

Reageren op dit commentaar

Brrr....verre van plezant wat ene van die scampi's je aandeed. Een valse start voor 2015 maar zo kan het alleen maar beteren ;-) Succes met de strijd :D !

Gepost door: bea | 05-01-15

Reageren op dit commentaar

mo Mieke toch !
zo erg :-(
en je kan daar effectief heel ziek van zijn
meiske toch

Gepost door: dini | 06-01-15

Reageren op dit commentaar

Ik heb al meer gehoord dat mensen ziek worden van scampi's te eten. Alleszins niet leuk om zo het jaar te moeten beginnen. Gelukkig is de elllende achter de rug en ben je weer monter en fris om de rest van het jaar aan te vatten.

Gepost door: Fluwijn | 07-01-15

Reageren op dit commentaar

Dat is helemaal niet leuk! Een voedselvergiftiging. Ik had het eens van oesters. Was doodziek. Heb jàààren geen durven eten. Heb me er later nog eens aan gewaagd en ik was niet ziek. Maar toch ben ik voorzichtig om rauwe mosselen of oesters te eten.

Gepost door: magda | 09-01-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.