21-01-15

Moedig.

Tijdens de wandeling kort na de middag met Lewis in het park zag ik overal de kopjes en zelfs meer van de krokusjes in wording boven de grond piepen. Dat geeft direct het idee dat de lente in aantocht is. Al is ze nog 2 maand niet in het land, het moedige optreden van de krokussen zegt ons toch, het ergste is waarschijnlijk voorbij.

3-2015-01-21.JPG

Sommigen waagden zich zelfs reeds aan de bloei, die frisse kleuren doen me langzaamaan verlangen naar de warme zonnestralen van een jonge lente.

1-2015-01-211.jpg

Een eindje verderop zag ik dan weer een tegenstelling in de natuur, verdorde, afgevallen, bruine bladeren met in het midden een prachtige frisgroene aronskelk (thx MizzD).. Zo onberekenbaar en onvoorspelbaar, dat is de natuur ten top.

2-2015-01-212.JPG

Commentaren

Hier krijgt de klimhortensia al knoppen... mooi om te zien hoe krachtig de natuur is.
Lieve groet,
L

Gepost door: lucretia | 21-01-15

Reageren op dit commentaar

Genieten, Mimi, bij jou..., van oud én nieuw...
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 21-01-15

Reageren op dit commentaar

stilaan krijgen we tekenen van de ontluikende natuur te zien...

de laatste dagen waren mooi, maar wel fris; zodat de natuur wat afgeremd wordt..

de krokussen in mijn grasperk, zien het wel nog niet zitten..fije avond gewenst

Gepost door: willy | 21-01-15

Reageren op dit commentaar

Amai , ik had nooit gedacht dat er op de ene plaats van een park heel veel planten in groei en bloei zijn , en dat er op de andere plaats bijna niets groeit . Groetjes , Zeno

Gepost door: Zeno | 21-01-15

Reageren op dit commentaar

Ah.. tóch! Zag op de blog van Life angel ook al krokusjes.. en dacht al bijna dat het helemaal nog niet kón. Maar alles is dus weer vroeg.
Het groen op de laatste foto is trouwens géén hosta hoor.. die zitten nog veilig in de grond.. dit is de aronskelk, die is altijd zo vroeg en steekt dan zo mooi af tegen dat bruine afgevallen blad!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 21-01-15

Reageren op dit commentaar

Mijn aronskelken zijn veel groter van blad hoor. Heb er in mijn minituin 2 exemplaren staan. Was dus overtuigd dat dit hosta was. Heb weer iets bijgeleerd.

Gepost door: Mieke | 21-01-15

Er zullen misschien diverse soorten zijn Mieke? ik weet het ook niet, maar kwam dit plantje zó vaak tegen dat ik opgezocht heb wat het was en het was dus een aronskelk.. is in de herfst van die kale stokjes met knaloranje besjes eraan hè.. en in de winter dus dit mooi getekende blad.
We leren allemáál nog steeds bij hè! :-)

Gepost door: mizzD | 22-01-15

zou het een vroege lente worden

Gepost door: merel | 21-01-15

Reageren op dit commentaar

Dat is wel heel vroeg op het jaar hé, wat wil je, dit is tot nu toe ook geen echte winter geweest en gelukkig maar!

Gepost door: gerdaYD | 22-01-15

Reageren op dit commentaar

Mooi om al de eerste tekenen van de lente te bespeuren; In de tuin steken de krokusjes ook al in grote getale hun sprietjes boven.De sneeuwklokjes die normaal eerst zijn laten het afweten, 't zal niet koud genoeg zijn naar hun gedacht :-)

Gepost door: bea | 23-01-15

Reageren op dit commentaar

Hier bloeien de sneeuwklokjes en de helleborus al en de tulpen staan al boven. Die aronskelk is een wilde soort en heeft de neiging om te woekeren. Ik heb er een paar in de tuin. Hoe die daar gekomen zijn is me een raadsel. Héél moeilijk weg te krijgen.

Gepost door: magda | 23-01-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.