27-01-15

Hij gaf de geest....

Zoals elke avond voor het slapengaan warmt mijn wederhelft een mok melk in de microgolf. Groot was zijn verwondering zondagavond toen daar na de gebruikelijke handelingen een koude mok melk tevoorschijn kwam. Overtuigd zijnde iets verkeerd gedaan te hebben werd de handeling herhaald maar tevergeefs. Er was geen leven meer in de microgolf te krijgen.

Na een twaalftal jaren trouwe dienst had hij de geest gegeven. In 30 jaar was dit pas het 2e toestel dat we ons dienden aan te schaffen. De eerste was microgolf tout court, je kon erin opwarmen en je kon dingen ontdooien maar voor de rest kon je daar weinig mee aanvangen. Dat was echter voldoende want een hele vooruitgang met een echtgenoot die geen vaste uren had, waarvan het avondmaal dus heel vaak moest her opgewarmd worden, en dus vaak uitgedroogd was omdat ik moest gissen hoe laat manlief ging thuiskomen. Ook gsm kenden we nog niet, dus verwittigen zat er niet in.

Nadat dit eerste exemplaar jaren zijn uiterste best had gedaan, werd geopteerd voor een microgolf met grill, hierin kon je al gerechtjes klaarmaken, maar de traditionele oven werd toch nog heel vaak gebruikt.

Vermits er nu opnieuw een keuze diende gemaakt te worden hebben we gekozen voor een microgolf, grill en hete lucht oven. De toepassingen zijn legio maar het gebruik ervan is voor het ogenblik nog chinees. We zijn hem deze morgen gaan halen, heb al eens de gebruiksaanwijzing door genomen maar de praktijk moet nog aan de theorie getoetst worden.

Daar gaan de we komende dagen werk van maken maar eerst beginnen vanavond met een warme mok melk.

micogolf.png

 

18:27 Gepost in Eten, Shopping | Permalink | Commentaren (7)

Commentaren

Je zal heel tevreden zijn met je aankoop Mieke, ik heb er ook zo ene ;-) Die gebruiksaanwijzing, het zal je snel duidelijk worden hoe alles werkt. Beetje lezen en beetje experimenteren, dat lukt wel :-)

Gepost door: bea | 27-01-15

Reageren op dit commentaar

Ocharme de vorige, Mimi... Leve de nieuwe !
En straks (over enkele maanden ?!) mag jij mij vertellen hoe het allemaal moet, wil je ? Veel simpeler dan een boekje lezen... !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 27-01-15

Reageren op dit commentaar

ik kan me niet herinneren, wanneer wij onze microgolfoven gekocht hebben...

het lijkt wel een eeuwigheid geleden..

succes met je aankoop !

Gepost door: willy | 27-01-15

Reageren op dit commentaar

Ooh.. dat krijg je snel genoeg allemaal door hoor, hoe dat werkt. Wij hebben ooit metéén voor zo'n drie-in-één oven gekozen omdat we geen gewone oven hadden. Die dingen gaan best lang mee, want we hebben inmiddels ook al de tweede een tijdje.
Heel gemakkelijk in gebruik allemaal.
Veel plezier ervan!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 27-01-15

Reageren op dit commentaar

Eenmaal de melk warm is, volgt de rest wel vanzelf, Mimi.
Veel sucses met jullie nieuwe aankoop.

Gepost door: Fluwijn | 28-01-15

Reageren op dit commentaar

IK kocht me een week geleden ook een microcombi oven. Hoewel de oude eigenlijk niet erg oud was, was er een mankement aan de elektronica. Ik kocht me krak dezelfde als de vorige. Dus geen gepieker hoe het moet "behandeld "worden.

Gepost door: magda | 28-01-15

Reageren op dit commentaar

Hopelijk zullen jullie er nog lang plezier aan hebben en aan de warme chocomelk!

Gepost door: gerdaYD | 29-01-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.